Občina na Ulici Ivanke Uranjekove vzpostavlja potopni stebriček. Bo težava s parkiranjem končno rešena?


potopni-stebricek

Problem s parkiranjem, ki stanovalce Ulice Ivanke Uranjekove pestil že nekaj časa, o čemer smo na Celje.info pisali novembra 2018 stanje pa preverjali tudi lani, bo z začetkom februarja morda vendarle rešen.

Čeprav so stanovalci Ulice Ivanke Uranjekove in Gosposke ulice Mestno občino Celje vseskozi prosili, da stebriček postavi že na začetek, in ne na konec Ulice Ivanke Uranjekove, kar bi po njihovem mnenju zaščitilo tudi parkirne prostore okoli njihovih domov, bo morda nov režim in poostren nadzor redarske službe situacijo vendarle rešil.

V soboto, 1. februarja, bo namreč z vzpostavitvijo delovanja potopnega stebrička, ki je vgrajen na koncu ulice Ivanke Uranjekove, omogočen večji nadzor nad prometnim režimom na ulici Na okopih in Muzejskem trgu. Gre za območje, ki je namenjeno samo pešcem in na katerem že od 1. oktobra 2017 velja enak prometni režim kot povsod drugod v zaprtem delu starega mestnega jedra.

Na Muzejski trg se vstopa po Ulici Ivanke Uranjekove, izstopa pa po ulici Na okopih ali na krožišču, ki se navezuje na Gosposko ulico. Od sobote dalje bo vsak dan med 7. uro in 9.30 potopni stebriček spuščen za potrebe dostave, ki se lahko tam zadrži največ 15 minut, sicer pa bo dvignjen, tako da bodo na območje ulice Na okopih in Muzejskega trga lahko vstopali samo imetniki dovolilnic.

Na Mestni občini Celje ob tem še enkrat opozarjajo, da na Muzejskem trgu parkiranje ni dovoljeno. Voznike prosijo, da upoštevajo prometno signalizacijo, saj bo občinsko redarstvo vršilo poostreno kontrolo. Za parkirišče na ulici Na okopih velja posebna dovolilnica. Vlogo lahko stanovalci starega mestnega jedra oddajo v družbi ZPO, d. o. o., dovolilnico pa plačajo in prevzamejo v družbi Kostra, d. o. o..