Število hospitaliziranih zaradi koronavirusa v Bolnišnici Celje zadnje dni stabilno. Pospešeno šivajo maske

01. 04. 2020 19:40

Čeprav število potrjenih okužb s koronavirusom v Savinjski regiji še naprej narašča, pa se zadnjih 5 dni umirja prihod bolnikov, ki zaradi virusa potrebujejo hospitalizacijo ter tudi tistih na intenzivni negi. Slednji so trenutno trije, vseh skupaj pa je 14, trije so bili odpuščeni domov.

V mestni občini Celje število potrjenih okužb ostaja 13.

Donacijo sta direktorici bolnišnice mag. Margareti Guček Zakošek danes predala Izidor Krivec, predsednik RGZC in Tomaž Benčina, predsednik uprave (vir foto: FB SB Celje
Donacijo sta direktorici bolnišnice mag. Margareti Guček Zakošek danes predala Izidor Krivec, predsednik RGZC in Tomaž Benčina, predsednik uprave (vir foto: FB SB Celje

Kljub temu, da se število bolnikov zadnje dni ne povečuje, pa v Splošni bolnišnici Celje širijo kapacitete na intenzivni negi. Tam so število postelj danes povečali za 30 in jih imajo skupaj 41. Delavke v bolnišnični šivalnici pa te dni pospešeno šivajo zaščitne maske, predpasnike in plašče (naslovna fotografija, vir Facebook SB Celje).

Prav tako so bolnišnici na pomoč z denarnimi sredstvi priskočili gospodarstveniki, zbrani v Regijski gospodarski zbornici Celje. V slabem tednu dni so uspeli zbrati 181.000 € sredstev za respiratorje in drugo medicinsko opremo, ki jo bolnišnica nujno potrebuje za oskrbo pacientov s covid-19.

Stanje v regiji

Po podatkih NIJZ so na območju ZŠ regije potrjene okužbe v 18 občinah, število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za 5 oseb in jih je na območju regije skupno 166.

Vir: https://covid-19.sledilnik.org
Vir: https://covid-19.sledilnik.org

Največ, 100 okuženih, je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem domu upokojencev.  Vseh 33 občin Savinjske regije izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času. Izvajajo se vsi potrebni ukrepi in naloge. Danes je bilo skupaj angažiranih 400 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

Danes je bilo sicer v Sloveniji dodatno potrjeno okuženih 39 ljudi. Skupaj jih je v Sloveniji 841.

V domu ostarelih Šmarje pri Jelšah je stanje zaskrbljujoče zaradi novih okužb in pomanjkanja kadra. S Korona virusom je trenutno okuženih 60 varovancev in 15 zaposlenih. Od tega je 5 hospitaliziranih stanovalcev v SB Celje. Zaposleni so v domači izolaciji, varovanci pa v izoliranem delu doma. Glede na število obolelih zaposlenih se pojavlja tudi pomanjkanje oskrbovalnega kadra, zato so danes prišli na pomoč v dom ostarelih 4 zaposleni iz Medical centra Rogaška, 2 iz ZD Šmarje, 1 iz ZD Celje ter 2 iz ZD Slovenske Konjice. Potrebe po zaščitni opremi glede na stanje v domu so enormne.
Vir: https://covid-19.sledilnik.org
Vir: https://covid-19.sledilnik.org

Zgornji graf iz spletne strani https://covid-19.sledilnik.org prikazuje število hospitaliziranih bolnikov  po bolnišnicah zaradi koronavirusa. V tem grafu je zadnja, današnja številka za SB Celje celo nižja od 14 – hospitaliziranih naj bi bilo 11 bolnikov.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)
Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,874 seconds.