Svet Splošne bolnišnice Celje v novi sestavi razrešil direktorja Svetelška in Vindišarja


Na seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so v povezavi z afero zamenjanih bolnikov razrešili poslovnega in strokovnega direktorja Aleksandra Svetelška in mag. Franca Vindišarja.

Odstopni izjavi so svetniki obravnavali že pred poldrugim mesecem, a ju takrat niso sprejeli. Po zamenjavi treh članov sveta (dr. Tomaž Subotič, Mojca Kert in Petra Mencigar Cvar) se je razmerje moči spremenilo. Svetelšek in Vindišar sta medtem odstopni izjavi umaknila, po pojasnilih slednjega zato, ker sta bili izsiljeni s strani politike.  Novi predsednik sveta je postal Subotič, na sami seji pa je bilo od devetih svetnikov  prisotnih šest, za razrešitev pa jih je glasovalo pet.

Mesto vršilca dolžnosti direktorja bo za šest mesecel prevzel predstojnik oddelka kardiologije dr. Dragan Kovačić, ki ima s tem položajem že predhodne izkušnje, za vršilca dolžnosti strokovnega direktorja pa je bil imenovan dr. Ratko Komadina. V tem obdobju bo bolnišnica v skladu s statutom razpisala prosti delovni mesti direktorja in strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje.

Preberite tudi Ovadeno vodstvo celjske bolnišnice. To svari pred kriminalizacijo in pritistki pred koncem preiskave. Odstopil predsednik sveta zavoda