Tabor 2014: obiskovalce Šentjurskega sejma navdušili starodobniki (foto)


2014-04-27 10.21.08V Taboru so v nedeljo spet pripravili Šentjurski sejem – cesta skozi središče kraja je bila zaprta, obdana s številnimi stojnicami, postavljen šotor pa je naznanjal popoldansko veselico.

Taborčani se lahko za odličen obisk zahvalijo vremenu, ki je dopoldne zadržalo kaplje na nebu, in dejstvu, da je to ena od prvih “veselic” v Savinjski dolini, ki šele naznanja začetek sezone peke čevapčičev in odmevanja harmonike.

Dopoldne so se obiskovalci lahko sprehodili med bogato obloženimi stojnicami – tako tistimi s “kitajsko”  ponudbo, kot tudi tistim, ki predstavljajo odlične lokalne pridelke – suhomesnate izdelke, zelenjavo, kruh, pecivo kmečkih žena,… Na ogled so postavili tudi majhno muzejsko zbirko starih orodij.

V večnamenski dvorani je bila na ogled fotografska razstava domačinke Gordane Kobale Potočnik, ki že 9 let raziskuje lepote sveta. Tajska, London, Portugalska – to je le nekaj destinacij, kjer je bila in ujela utrip krajev v svoj fotografski objektiv… Del razstave je bil namenjen tudi lesenim miniaturnim skulpturam Francija Parašuha.

Prava paša za oči pa je bila parada skozi kraj, ki jo je na kočiji otvoril župan Vilko Jazbinšek. Na povorki so sodelovali  še harmonikarji, “žovneški” konjeniki, hmeljske starešine, gasilci, društva Občine Tabor in starodobni traktorji ter avtomobili.

Na prireditvenem prostoru je popoldne potekala prireditev Tabor ima talent, ki ga je organiziralo tamkajšnje pevsko društvo. Sledila je zabava s številnimi ansambli, med njimi so bili Urška z Dolenjci, Franc Zupan s prijatelji, Mladika, Navihani muzikanti, Vihar, skupina Zaka` pa ne in Atomik Harmonik.

Vabljeni k ogledu fotogalerije parade skozi Tabor.

T&F: Š. Kumer

polovicka_celje_klik