Taksisti v Celju dobili nova parkirna mesta. Celebus jim ne škodi, pogrešajo pa prostor pred železniško postajo


Mestna občina Celje označila nova parkirna mesta za taksiste. V starem mestnem jedru so tako taksisti dobili 15 novih parkirišč.

Mestna občina Celje je v zadnjem času v starem mestnem jedru Celja označila nova parkirna mesta za taksiste. V skladu z dogovorom s predstavnikoma celjskih taksi služb je Mestna občina v mestu in okolici obeležila 15 novih parkirišč za taksi prevoznike.

taxi_celje_00
Komu so namenjena parkirna mesta z oznako TAXI? Taksisti želijo ureditev parkirnih mest zanje pred železniško postajo. Foto: DejC

Lokacije

  • Ulica bratov Vošnjakov (dve parkirni mesti)
  • ob rokometni dvorani Zlatorog (tri parkirna mesta)
  • Slomškov trg (eno parkirno mesto)
  • Gubčeva ulica (tri parkirna mesta)
  • Cankarjeva ulica (dve parkirni mesti)
  • Stanetova ulica (dve parkirni mesti)
  • ob glavni avtobusni postaji v Celju (dve parkirni mesti)

Izjava MOC glede ureditve taksi parkirnih mest pri železniški postaji

Aktivnosti, za namen ureditve taksi parkirnih mest v neposredni bližini železniške postaje, že potekajo. Na tej lokaciji je predvidenih šest novih avto taksi postajališč, projekt pa je vezan na soglasje upravljavca državne ceste ter pridobitev zemljišč. Danes smo uredili nova parkirišča za taksije na Cankarjevi ulici, in sicer bodo ta nadomestila postajališča na Gubčevi ulici, kjer bomo začeli z eksperimentalno ureditvijo območja pred bodočim Tehno parkom.

Kaj pravijo taksisti?

V Celju je približno 15 ponudnikov taksi storitve, od tega tretjina družb, ostalo so samostojni podjetniki. Večina voznega parka so mestni avtomobili, mali enoprostorci in spodnji srednji razred.

Taksisti so po večini zadovoljni s prometom. Pravijo, da z uvedbo Celebusa promet skoraj ni upadel. Največja rakrana za taksiste je zagotovo neurejeno območje pri železniški postaji. Tam dobijo največ strank, redarji pa jih izpred postaje preganjajo. Največ strank je podnevi med tednom. Vikendi so tihi, razen v večernih urah.

Taksist Robert nam je povedal:

Večina strank je rednih. Na žalost so, za postavitev stojnic, ukinili parkirna mesta za taksi pri Planetu Tuš. Seveda pa si želimo, da se obljube, glede ureditve razmer za parkiranje pri železniški postaji, končno uredijo. Ukinitev postajališč na Gubčevi oz. njihova premestitev na Cankarjevo ulico, pa je taksistom v škodo. Je pa vsako novo parkirišče za taksiste dobrodošlo.

Na Cankarjevi je 10 mest za taksiste. Na ogledu je bilo tam parkiranih 6 avtomobilov, ki niso imeli oznake TAXI. Ali to priča o nevljudnost ostalih voznikov do taksistov?

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski