Tokrat največ okužb potrdili v Celju in Mariboru

28. 08. 2020 11:41

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1338 testiranj, potrjenih 42 okužb z novim koronavirusom, od tega po podatkih sledilnika covid-19 največ v Celju in Mariboru, v obeh po pet novih potrjenih okužb. Včeraj ni umrla nobena oseba s covid-19.

Na Celjskem je bilo sicer včeraj skupaj potrjenih 10 okužb. Poleg petih v Celju še dve v Velenju in po ena v Preboldu, Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini.

Včeraj so poleg zgoraj omenjenih potrdili še štiri okužbe v občini Ljubljana, po dva primera okužbe sta bila potrjena v občinah Koper, Črnomelj, Brezovica in Krško, po en primer pa v občinah Velike Lašče, Dravograd, Kranj, Sevnica, Šmartno pri Litiji, Brežice, Kamnik, Miklavž na Dravskem polju, Murska Sobota, Šenčur, Videm, Muta, Borovnica, Vuzenica in Zavrč.

Skupno število okužb v Celju se je tako povišalo na 63, trenutno aktivno okuženih v občini Celje pa je 29. V prvem valu epidemije je bilo v Celju potrjenih 19 okužb. V Celju doslej ne beležimo primera smrti bolnika s covid-19.

Celje od 11. avgusta naprej brez presledka beleži po vsaj eno novo potrjeno okužbo na dan, skupaj od takrat kar 34 oz. v povprečju dve novi na dan.

Število aktivno okuženih v Celju je drugo največje v Sloveniji, takoj za občino Ljubljana, ki jih ima 83. Tretja Maribor in Novo Mesto jih imata po 16.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 76 oseb. Tudi regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 140 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (29) sledijo Šentjur (9), Velenje (7), Laško (4), Rečica ob Savinji (4), Šmarje pri Jelšah (4), Žalec (3), Ljubno (3), Polzela (2), Rogaška Slatina (2), Dobrna (2), Štore (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Preboldu, Taboru, Vitanju in Zrečah.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 428 oseb, hospitaliziranih je 22 bolnikov. 11 v UKC Ljubljana, od tega en na respiratorju in 11 v UKC Maribor, kjer pa ni nihče na oddelku za intenzivno nego. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrl nihče.

B.S.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,116 seconds.