Hotel Turška mačka kupila Mestna občina Celje, ki ga bo poskušala ponovno oživiti


turska-macka-1Nekdanji hotel Turška mačka je kupila Mestna občina Celje. Prvi korak občine je obnovitev prostorov, nakar bodo poskušali oživiti hotelsko dejavnost.

Prejšnji teden je potekala druga dražba nekdaj uglednega celjskega hotela Turška mačka. Dražba je bila uspešna, informacija o tem, kdo in za koliko je kupil hotel pa je bila kratek čas zavita v tanjčico skrivnosti. Med potencialnimi kupci, ki so se pojavljala v javnosti, je bila tudi Mestna občina Celje za katero se je izkazalo, da je hotel na dražbi tudi kupila.

Na Mestni občini Celje so za Celje.info povedali, da se je občina skladno s strategijo nakupa poslovnih prostorov na območju starega mestnega jedra odločila za nakup nekdanjega hotela Turška mačka. Kot predkupna upravičenka se je udeležila druge javne dražbe, na kateri je bila izbrana za najugodnejšega ponudnika za nakup po izhodiščni ceni 521.550 evrov (izklicna cena hotela 469.300 evrov + vitraži 52.250 evrov). Mestni svet MOC pa je na včerajšnji dopisni seji že dal soglasje k nakupu nepremičnine.

“Ko bo postopek nakupa v celoti zaključen in bo Mestna občina Celje nepremičnino prevzela v posest, bo najprej opravila nujna vzdrževalna dela. Zgradba je zaradi dolgoletne hotelirske tradicije pomembna za Celje, zato si bo Mestna občina Celje prizadevala, da bi v njej ponovno zaživela nekdanja dejavnost” je še povedala predstavnica za stike z javnostmi Mojca Grušovnik.

Mestna občina Celje bo torej postala lastnica nekdanjega hotela in več vitražev visoke umetniške vrednosti, ki jih je izdelal pokojni Lojze Spacal in krasijo stene in vrata jedilnice hotela. S tem, ko je občina odkupila Turško mačko naj bi bile zaščitene tudi te umetnine. Prej je obstajala namreč bojazen, da bi jih novi lastnik lahko tudi uničil, čeprav je bila ohranitev vrednih umetnin zaukazana potencialnim kupcem že pred prodajo.

foto:bR