Hotel Turška mačka v drugo prodan

28. 01. 2019 16:29

Po neuspešni septembrski dražbi nekoč bleščečega celjskega hotela Turška mačka, se je na današnji drugi dražbi našel kupec hotela.

Kdo je kupec in po kakšni ceni je hotel kupil zaenkrat še ni znano.

Danes je potekala druga dražba nekdaj znamenitega celjskega Hotela Turška mačka. V drugo je stečajnemu upravitelju Benjaminu Pačniku hotel uspelo prodati. Informacije o tem kdo in po kakšni ceni je hotel kupil še ni znano. Po družbenih omrežjih so se pojavila ugibanja, da naj bi hotel kupil žalski podjetnik Enes Draganović, ki v Žalcu ob avtocesti gradi trizvezdični hotel, a nam je ovrgel takšna namigovanja. Prav tako je nakup zanikal celjski podjetnik in hotelir Aleksander Jančar, za katerega so se prav tako pojavila namigovanja, da naj bi bil on kupec hotela. Kot je povedal jih takšne naložbe ne zanimajo. Se pa kot kupec omenja tudi Mestna občina Celje od katere odgovore še čakamo.

Izklicna cena za hotel s skupno tlorisno površino 957 kvadratnih metrov na 504 kvadratnih metrih skupne površine zemljišča je znašala dobre pol milijona evrov (522 tisoč evrov).

Hotel v petih etažah je bil zgrajen leta 1980 na mestu nekdanje restavracije z istim imenom in dolgoletno tradicijo. Nato je bil še večkrat obnovljen, zadnjič leta 2010, ko so bili posodobljeni gostinski prostori. Nastanitveni del hotela v nadstropjih in mansardi ima 25 dvoposteljnih sob. Gostinski prostori v pritličju pa imajo kapaciteto za 80 oseb. Objekt ni v funkciji od leta 2011.

Že septembra lani je potekala prva dražba Hotela Turška mačka, vendar prodajalcem ni uspelo najti kupca. Takratna izklicna cena je bila 500 tisoč evrov, vendar ni nihče niti poravnal 30 tisoč evrov varščine za udeležbo na dražbi.

Kakšna bo prihodnost hotela, ki sameva že več kot desetletje, je odvisno od novega lastnika.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,967 seconds.