Urška Žolnir Jugovar postala podpredsednica Judo zveze Slovenije


Po skoraj letu dni je Judo zveza Slovenije dobila novega predsednika. To je postal Lovrencij Galuf, podpredsednica je postala celjska olimpijka Urška Žolnir Jugovar. Drugi podpredsednik je Borut Marošek.

Predstavniki slovenskih judo klubov so na volilni skupščini v Slovenski Bistrici za novega predsednika Judo zveze Slovenije potrdili Lovrencija Galufa. Glasovanje predstavnikov klubov je potekalo javno, ti pa so z 38 glasovi za in 33 proti potrdili novega predsednika. Predstavniki klubov so skušali predsednika imenovati že na prejšnjih dopisnih sejah, a jim to v slabem letu dni ni uspelo.

Predstavniki klubov so glasovali tudi o Galufovi listo desetčlanskega izvršnega odbora in jo potrdili z 58 glasovi. Zveza je dobil tudi dva nova podpredsednika. To sta postala judoistka in trenerka celjskega Judo kluba Sankaku ter olimpijska zmagovalka Urška Žolnir Jugovar in Borut Marošek, predsednik judo kluba iz Slovenj Gradca.

Lovrencij Galuf je v glasovanju za predsednika premagal dosedanjega predsednika Darka Mušiča, ki mu je lani oktobra potekel mandat. Predstavniki klubov so bili vseskozi razdeljeni v dva tabora, zato jim na dopisnih sejah ni uspelo izvoliti novega predsednika. Po sprostitvi ukrepov pa jim je to uspelo ob srečanju v živo.

Med predstavniki klubov, ki so bili prepričani, da je z Galufom prišel čas za spremembo, je bil tudi Marjan Fabjan, najbolj trofejni slovenski trener juda, ki je nedavno prejel najvišjo mednarodno priznanje v svetu juda, zlato medaljo IJF.

foto: Judo Klub Z’dežele Sankaku Celje