V Celjskem domu sprejem za 66 najuspešnejših celjskih osnovnošolcev

15. 06. 2021 15:39

V Celjskem domu se je odvil tradicionalni sprejem najuspešnejših učencev celjskih osnovnih šol in Glasbene šole Celje, ki so v devetih letih izstopali po svojih uspehih. Glavni gostitelj sprejema je bil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, učence pa je nagovoril tudi vodja aktiva ravnateljev Jože Berk.

Župan je z vsake od osnovnih šol in z glasbene šole s knjigo nagradil po šest najuspešnejših, ki jih je predlagala posamezna šola.

Najuspešnejši učenci, ki se poleg tega, da so izjemno uspešni pri šolskem delu ukvarjajo še s celo vrsto šolskih in obšolskih dejavnosti, so prejeli knjigi Izjemni znanstveniki (Tehniška založba Slovenije) in Čebela v katedrali (Joel Levy).

Na prireditvi so nadarjeni in uspešni mladi celjski osnovnošolci spremljali odlične glasbene sestave, pa tudi ples. Program je z veliko predanosti pripravila Osnovna šola Hudinja.

Nagrajenci in snovalci programa iz Osnovne šole Hudinja
Učence nagovorila župan in vodja aktiva ravnateljev

Vsakoletni sprejem je za župana eden najlepših dogodkov v letu. Župan MOC Bojan Šrot je mladim med drugim povedal: »Najstniška leta so zelo zanimivo življenjsko obdobje, polno zmešnjav, predvsem tistih v glavah. Spreminjajo se vaše želje, vaše navade, vaš pogled na samega sebe in pogled na okolico. Kakorkoli se boste spreminjali in se bo spreminjal svet okoli vas, ostanite to, kar ste, čudoviti in enkratni. Ne pozabite, vaše srce, vaše vrednote in odnos do soljudi je tisto, kar v življenju največ pomeni. Če boste potrebovali pomoč, jo poiščite, če boste potrebovali nasvet, naj vam ne bo nerodno prositi zanj. Vsak človek kdaj potrebuje nasvet, kajti nihče ne more sam hoditi skozi življenje (…).

Iskreno vam čestitam za devet let odličnosti, za vse šolske in obšolske uspehe, za vse vaše dosežke, ki niso plod slučajnosti, ampak vztrajnega in marljivega dela. Želim vam čudovite in brezskrbne počitnice, polne novih doživetij in pristnih prijateljskih stikov. Želim vam, da bi jeseni stopili veseli in spočiti novim izzivom naproti, da bi se v izbranih srednjih šolah počutili dobro in bili še naprej srečni, zdravi in uspešni (…). Danes smo neizmerno ponosni na vas, naj ostane tako tudi v prihodnje in vidimo se čez štiri leta na sprejemu za zlate maturante.« Čestital je tudi staršem, prav tako ravnateljem in učiteljem ter se jim zahvalil.

Najuspešnejše je nagovoril tudi vodja aktiva ravnateljev Jože Berk, ravnatelj Osnovne šole Hudinja: »Za odlične rezultate na različnih področjih vam v imenu vseh ravnateljev iskreno čestitam. Uspelo vam je, da se postali najboljši v svoji generaciji. Slovenci in tudi mnogi Celjani znamo seči po zvezdah, tako kot mlad in izjemno uspešen kolesarski šampion Tadej Pogačar, ki je ravno v našem knežjem mestu pred nekaj dnevi prepričljivo zmagal na eni od etap dirke Po Sloveniji in na koncu slavi tudi končno zmago. Tadej ima na svoji spletni strani zapisano misel – nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj. Po eni od zmag je izjavil: ‘Na vsaki dirki imaš veliko priložnosti, še vedno pa je mnogo dejavnikov, ki lahko vplivajo na rezultat, zato ne smeš obupati ob prvi prepreki, vedno znova se je treba truditi in poskušati. Želim, da takšni poti sledite tudi vi. Bodite vztrajni in ambiciozni še naprej«, je med drugim povedal Jože Berk.

foto: Gregor Katič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,114 seconds.