V Celju novih 9 okužb, 14-dnevna incidenca blizu ponovne razglasitve epidemije. V Savinjski le še ena občina brez okužb

09. 10. 2020 12:57

Včeraj smo v Sloveniji že tretji dan zapored zabeležili preko 350 potrjenih okužb, saj je bilo na podlagi 3682 testiranj potrjenih 363 okužb z novim koronavirusom. Včeraj so umrli tudi štirje covid bolniki, tako da se je število umrlih zvišalo na 165. Po podatkih sledilnika covid-19 je incidenca, število okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dneh, trenutno 137 na 100.000 prebivalcev. Ko bo 14-dnevna incidenca presegla 140, bo izpolnjen eden izmed pogojev za ponovno razglasitev epidemije. To bi se ob takšnem tempu zgodilo še ta teden.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2865 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ okužb potrjenih v občini Ljubljana, in sicer kar 74.

Tudi na Celjskem oz. Savinjski regiji smo zabeležili porast okuž, skupaj jih je bilo potrjenih 54 okužb. Največ v občini Velenje, kjer so jih potrdili 14. V Velenju so jih potrdili 14, kar je tretji največji včerajšnji porast okuženih v Sloveniji. V Celju so okužbo potrdili pri devetih osebah.

Občina Solčava ostaja edina občina Savinjske regije (skupaj jih je 31), kjer do sedaj niso potrdili še niti ene okužbe z virusom Sars-CoV-2. V Sloveniji je takšnih občin skupaj le še šest.

Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 138 oseba, 22 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 14 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo 13 covid bolnikov, trije so v intenzivni enoti, na respiratorju je en covid bolnik. Včeraj sta v celjski bolnišnici umrla dva bolnika z boleznijo covid-19.

Iz SB Celje sporočajo, da zaradi epidemioloških razmer naš Ginekološko porodniški oddelek do preklica ne bo izvajal predavanj Priprava na porod in starševstvo.

Največ okužb na na Celjskem so včeraj kot rečeno potrdili v Velenju, kjer je bilo potrjeno okuženih kar 14 oseb. Sledi občina Celje z 9 okužbami. Pet okužb so potrdili v Šentjurju, štiri pa v Laškem. Po tri okužbe so potrdili v občinah Slovenske Konjice, Žalec in Vojnik, po dve pa v občinah Šmarje pri Jelšah, Prebold in Polzela. Po eno okužbo so potrdili v Rogaški Slatini, Zrečah, Šoštanju, Mozirju, Braslovčah, Dobrni in Gornjem Gradu.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 363 oseb, v Sloveniji pa 2865 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 471 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 66.

Na OŠ Lava okužen učenec

Na Osnovni šoli Lava Celje je bila okužba potrjena pri enem učencu 9. razreda. Poleg celotnega razreda katerega učenec obiskuje je moralo v karanteno še nekaj drugih učencev, ki so bili v stiku z okuženim. Za vse te pouk potka na daljavo.

Kot nam je povedala ravnateljica Marijana Kolenko, so se takoj podobljeni informaciji o okužbi organizirali, obvestili otroke in starše ter se naslednje jutro preko video povezave z učenci dogovorili o poteku dela na daljavo.

Danes so v veljavo stopili novi ukrepi, policija in inšpekcija pa je nad spoštovanjem le teh uvedla poostren nadzor. Več tukaj.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 10,634 seconds.