V Celju s posajeno lipo ovekovečili podaljšanje certifikata Mladim prijazna občina


V vrtu Celjskega mladinskega centra je bila pred kratkem posajena lipa, ki jo je Celje dobilo v dar ob ponovnem prejetju certifikata Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje inštitut za mladinsko politiko.

Celju je uspelo že drugič podaljšati certifikat Mladim prijazna občina. K ponovnem prejetju je brez dvoma prispeval tudi lani sprejet Lokalni program za mladino Mladi so Celje, ki bo aktiven vse do leta 2027. V okviru tega je že bilo in pa seveda še bo izvedenih veliko aktivnosti, v katerih sodelujejo predvsem mladi. Par področij, na katere se osredotoča program, je zaposlovanje in podjetništvo, okolje, psihično in fizično počutje ter stanovanjska politika. Več si preberite tukaj.

Vir foto: Celjski mladinski center

Lipo sta v torek posadila celjski župan ter direktorica Celjskega mladinskega centra Sonja Majcen. Posaditev drevesa pa je prav tako prispevala k vseevropski pobudi #EUGreendeal, ki si prizadeva zasaditi tri milijarde dreves do leta 2030 za bolj zeleno celino. V okviru pobude deluje tudi platforma “Map my Tree”, ki omogoča registracijo in štetje posajenih dreves. Tja bo vnesena tudi na novo posajena lipa.