V Celju predstavljen prvi kandidat za lokalne volitve


Po državnozborskih volitvah se ponekod po Sloveniji pozornost že obrača proti lokalnim volitvam, ki bodo sredi novembra. 

Sandi Sendelbah
Sandi Sendelbah

V Celju smo imeli kar nekaj mandatov situacijo, ko aktualni župan Bojan Šrot, ki mestno občino vodi že polni dve desetletji, ni imel resne opozicije.

To se sedaj morda spreminja, saj je svoj nastop napovedala skupina, zbrana okoli Sandija Sendelbaha, poimenovana Odprto Celje.

Na svoji predstavitvi na Špici so poudarili, da Celje potrebuje nove upravljalce, ki bodo odprli mesto novim idejam in pregledno, učinkovito upravljali mesto. Pravijo tudi, da je: “Treba mesto potegniti iz začaranega kroga, ko imamo danes na eni strani po 20 letih istega župana … na drugi strani pa Cinkarno z velikimi dobički in zemljo neprimerno za vrtce.

Eno pretiravanje pokrivamo z drugim pretiravanjem, ko imamo največ kvadratov trgovin nimamo, pa nobenega kvadrata primerne zemlje za svoj vrt, ko se v šolah vse vlaga v telovadnice, malo pa v šolske jedilnice … V mestu smo poskrbeli za polno jumbo plakatov, nismo pa sposobni poskrbeti za zarjavele ograje, polno lukenj v asfaltu, zbledele znake.

Imamo mestno jedro z veliko avtomobili brez ene garažne hiše v strogem centru mesta.

Celje ima ogromno prostorskih ureditvenih pogojev (PUP), nima pa občinskega prostorskega načrta (OPN), zato se vsako leto sledi parcialnim interesom in moči investitorjev.

Namesto viseče brvi s Starega gradu bi ustavili propadanje viseče brvi čez Savinjo in jo obnovili. Za razliko zgradimo še eno brv čez Savinjo na Špici.”

Seznam želenih sprememb je še precej dolg, do nadaljnjega pa bo delovala tudi Mestna hiša v senci pri kateri bodo sodelovali različni strokovnjaki.

Dodajmo, da je Sendelbah, nekdanji dolgoletni vodja oddelka za finance na Mestni občini Celje. Pred dvema letoma je končal enoletno vodenej celjskega hokejskega kluba. Letos je kandidiral za nadomestnega člana Komisije za preprečevanje korupcije, a je na koncu zavrnil vabilo predsednika države Boruta Pahorja.

dalmatinski-vecer-klik