V Celju včeraj potrjenih šest okužb z novim koronavirusom. Vdor okužbe v ZD Rogaška in RK Velenje

29. 09. 2020 11:25

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 2382 testov na covid-19, potrjenih je bilo 99 okužb, umrl ni nihče. Število žrtev bolezni Covid-19 je včeraj preseglo milijon umrlih.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih v občini Ljubljana, kjer so jih potrdili 10. Občina z včeraj drugim najvišjim številom potrjenih okužb je Celje s šestimi potrjenimi okužbami. V Celju je bilo v zadnjem tednu dni potrjenih kar 24 okužb z novim koronavirusom, kar kaže na to, da se je krivulja v Celju obrnila navzgor. Na Celjskem je bilo sicer potrjenih novih 21 primerov.

Hospitaliziranih je skupaj 84 oseb, 16 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 11 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo deset covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

V Rogaški Slatini so zaradi vdora okužbe zaprli tamkajšnjo zdravstveno postajo. Okužba potrjena tudi pri rokometašu RK Velenje.

Na Celjskem je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj 21 okužb s Sars-CoV-2. Največ v občinah Celje, kjer so potrdili šest okužb, sledijo občina Žalec s štirimi okužbami, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Velenje s po dvema, po eno okužbo pa so potrdili v občinah Podčetrtek, Rogaška Slatina, Zreče, Šoštanj in Vransko.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 249 oseb, največ v Celju (43), Slovenskih Konjicah (36), Rogaški Slatini (27) in Šentjurju (23), podatke za ostale občine najdete spodaj. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1656 oseb, največ v Ljubljani, 342 in Mariboru, 101.

Okužba v RK Velenje

Včeraj so okužbo potrdili tudi pri enem od igralcev. Kot so sporočili iz kluba, bi Velenjčani morali v soboto, 26. 9., odigrati 4. krog Lige NLB, a so zaradi zdravstvenih težav v ekipi tekmo odpovedali.

“Preventiva se je danes izkazala kot dobra praksa, ko so pri enemu igralcu potrdili okužbo s koronavirusom. Vsi igralci, ki so kazali znake okužbe, so danes opravili test na COVID-19. Testiranje je potrdilo eno okužbo. Klub je o primeru potrjene okužbe obvestil pristojne organe, ki bodo odločali o postopku karantene za ostale igralce. Ekipa črno-rumenih bo do odločitve epidemiologov glede karantene ostala v samoizolaciji. Tekma proti Dobovi, ki je na sporedu v soboto, 3. 10., je odpovedana,” so sporočili.

Zaradi vdora virusa Sars-CoV-2 zaprli ZP Rogaška Slatina

Kot je sporočila direktorica Zdravstvenega doma Šmarje Jasna Žerak, so danes ambulante Zdravstvene postaje Rogaška Slatina zaprte zaradi vnosa bolezni Covid-19. Okužbo so namreč potrdili pri zaposleni. Danes bodo testirali vse zaposlene na ZP Rogaška Slatina, ki so zaenkrat izločeni iz delovnega procesa. Razkužili bodo tudi vse prostore.

“Od jutri, srede 30.09.2020, ambulante delujejo v dopoldanskem času nemoteno. Še vedno se je potrebno naročiti na obisk zdravnika preko telefona. Prosimo, da se pacienti, ki so obiskali splošne ambulante v ZP Rogaška Slatina od četrtka, 24.9.2020 do danes, 29.9.2020 ravnajo po navodilih NIJZ je še sporočila Žerakova.

Pacienti se lahko za nujne zadeve kličejo 112 oz. dežurno ambulanto v Šmarju, za druge zadeve pa lahko pokličejo na številko ZP Rogaška oz. jih kontaktirajo preko elektronske pošte.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 1,434 seconds.