V Dečkovem naselju nekateri še vedno raje smetijo okoli praznih smetnjakov (foto)

22. 07. 2020 06:00

Dva tedna po tem, ko so bili Pod gabri v Mestni četrti Dečkovo naselje priča prizorom nakopičenih smeti okoli praznih novih smetnjakov, so te dni enakim prizorom priča še na drugem ekološkem otoku istega naselja.

V Mestni četrti Dečkovo naselje so zgroženi in zahtevajo, da se zadeva razišče in kršitelje ustrezno sankcionira.

V začetku meseca so Pod gabri v Dečkovem naselju uredili nove ekološke otoke z novimi pametnimi zabojniki za odpadke, ki v izogib kopičenju smeti okoli njih omogočajo spremljanje napolnjenosti in s tem prilagajanje frekvence odvozov. Že nekaj dni po postavitvi novih smetnjakov pa je bilo okoli enega izmed ekoloških otokov videti nesprejemljive prizore. Nekdo je namreč, raje kot v prazne smetnjake, smeti nakopičil okoli njih. O tem smo pisali tukaj.

Kljub upanju, da so bili takratni prizori zgolj izjema, se je te dni enaka zgodba ponovila še na drugem ekološkem otoku Pod gabri. V Mestni četrti Dečkovo naselje so zato zgroženi.

Kot so zapisali je po njihovem prepričanju nova ureditev ekoloških otokov Pod gabri domišljena, primerna in predvsem prebivalcem prijazna. Omogoča namreč skrbno ravnanje z odpadki, ločevanje skladno z odlokom in ohranjanje mestu primerno urejene okolice večstanovanjskih naselij. A slednje očitno ni želja vseh prebivalcev tega dela mesta. “Žal je vsaka veriga toliko močna, kot je močan njen najšibkejši člen. Pod gabri je očitno nekaj členov te socialne verige precej šibkih,” zapišejo in dodajajo, da je to sramoto treba raziskati in ustrezno sankcionirati.

Ob tem pa so v MČ Dečkovo naselje hvaležni vsem, ki se vendarle zavedajo pomembnosti skrbi za naše okolje, kvaliteto bivanja v strnjenih naseljih in nenazadnje spoštovanja veljavnih zakonov ter odlokov.

foto: FB MČ Dečkovo naselje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 2,563 seconds.