V nadaljevanju postopka na ljubljanskem sodišču v primeru Škoberneta soočenje ključne priče in kriminalista


Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje trojici (celjskemu sodniku Milku Škobrnetu, Esadu Ramiću in Marjanu Salobirju), obdolženi prejemanja podkupnine, poroča siol.net. Tokrat so na obravnavi zaslišali ključno pričo v postopku, Esada Čehajića, ki naj bi vse od prvega zaslišanja na sodišču prejemal grožnje in zahteve, kaj povedati in kaj ne.

Ob tem je moral Čehajić sodnici, tožilki in obrambi pojasniti izjavo, ki jo je podal šele na obravnavi 25. marca letos, da naj ne bi nikoli govoril o podkupnini, temveč naj bi bilo sprva 5000, nato pa 4000 evrov, namenjenih odvetnikom, ki bi poskrbeli za umaknitev tiralice zoper njega. Na sojenju je bil prisoten tudi kriminalist Pungerčar, ki je seveda na skoraj vsa vprašanja odgovarjal, da besede Čehajića ne držijo.

Na omenjene očitke Pungerčarja je Škoberne pripomnil, kako je lahko Pungerčar ocenil, da je Čehajić verodostojen, če pa danes govori, da laže. Obramba je kljub nasprotovanju tožilke predlagala soočenje obeh prič. Kot je tožilka pojasnila, je kriminalist verodostojen, zato se ji soočenje ni zdelo pomembno. Med soočenjem sta eden drugemu očitala, da lažeta.

Več preberite na Siolu.