V naši regiji potrjena peta okužba ob morebitnem začetku drugega vala novega koronavirusa


V Sloveniji v zadnjih dneh, po skoraj dveh mesecih zatišja, ponovno beležimo porast potrjeno okuženih. Večina okužb je uvoženih oziroma povezanih z osebami, ki so v Slovenijo prišle iz rizičnih držav. Tudi na Celjskem smo v tem obdobju, ko lahko morda že govorimo o zametkih drugega vala okužb, zabeležili potrjeno okužene.

Vlada je sicer včeraj ponovno zapovedala obvezno nošnjo mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu ter razkuževanje rok. Že od prej pa veljajo tudi drugi preventivni ukrepi, kot so socialna distanca, higiena,…

Včeraj je bilo v Sloveniji potrjenih šest okužb z novim koronavirusom, od tega ena tudi v občini Prebold. To je že druga okužba v Preboldu v zadnjih treh dneh in peta v naši regiji. Okužbe so namreč v zadnjem tednu zabeležili tudi v Mestni občini Velenje (dve potrjeni okužbi) ter občini Ljubno (ena potrjena okužba).

Občina Prebold je sicer v prvem valu epidemije novega koronavirusa zabeležila zgolj eno potrjeno okužbo, Mestna občina Velenje je imela šest potrjenih primerov, občina Ljubno pa štiri. V Savinjski regiji smo od začetka epidemije do danes zabeležili skupno 312 potrjeno okuženih, umrlo pa je 38 oseb.

Včeraj so okužbe potrdili tudi v občinah Škofja Loka (2), Ljubljana (1), Koper (1) in Kungota (1). Skupaj je v Sloveniji do danes bilo potrjenih 1547 okužb, z ali zaradi covida-19 je umrlo 109 oseb, hospitaliziranih je trenutno 7 oseb od tega dve na intenzivnem oddelku UKC Ljubljana.

V primeru kakršnihkoli težav ali suma na okužbo z novim koronavirusom OBVEZNO najprej pokličite osebnega zdravnika, v nočnem času pa urgenco, če gre za življenjsko ogrožujoče stanje. Telefonske številke za paciente ZD Celje in njega enot najdete tukaj. Za druge splošne informacije pa kontakte najdete tukaj.