V naši regiji trenutno 42 aktivno okuženih. Vsi testi v celjski bolnišnici negativni


Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 848 testiranj na podlagi katerih so potrdili 19 novih okužb z novim koronavirusom. Od teh je bilo šest okužb potrjenih v Savinjski regiji, od teh sta bili dve okužbi potrjeni v občini Rogatec, po ena okužba pa v občini Celje, Velenje, Šentjur in Rogaška Slatina pa po eno novo okužbo. Aktivno okuženih v naši regiji se je tako povzpelo na 42. Največ v občini Šentjur.

V Sloveniji je trenutno 259 aktivnih primerov, od teh jih je hospitaliziranih 23, dva sta na intenzivni negi. V Splošni bolnišnici Celje ni trenutno na zdravljenju nobenega covid bolnika.

Včeraj so poleg ene okužbe v Celju, te potrdili še v Rogatcu (2), Velenju (1), Rogaški Slatini (1) in Šentjurju (1). Že včeraj smo poročali, da je bila okužba potrjena pri zdravstvenem delavcu celjske bolnišnice in zaposleni v Vrtcu Tončke Čečeve. Iz Splošne bolnišnice Celje so nam danes sporočili, da so bili vsi opravljeni testi pri osebah, ki so bile v stiku z okuženim zdravstvenim delavcem iz celjske bolnišnice, negativni. Tudi v Vrtcu Tončke Čečeve so nam povedali, da zaenkrat nimajo informacije, da bi pri katerakoli izmed oseb, ki je bila v stiku z okuženo, potrdili okužbo.

V zadnjih 14 dneh je bilo sicer na Celjskem potrjenih 33 novih primerov okužb, trenutno aktivno okuženih v naši regiji pa je 42 covid pacientov. Največ aktivno okuženih v Savinjski regiji je v občini Velenje (21 bolnikov), Šentjur (8), Rogatec (3), Laško (2), Žalec (2), Celje (1), Mozirje (1), Polzela (1), Prebold (1), Rogaška Slatina (1) in Šmartno ob Paki (1).

B.S.