V sklopu programa pomlad-poletje se bo v MCC dogajalo “na polno”


Celjski mladinski center v letošnjem letu pripravlja bogat pomladno-poletni program projektov in dela. Tega je na novinarski konferenci podrobneje predstavila direktorica Celjskega mladinskega centra, Sonja Majcen. MCC v prihajajočih mesecih tako pripravlja več projektov v sodelovanju z mladimi, ponovno obujajo koncertno dejavnost, razna izobraževanja, letošnja novost, ki se načrtuje konec avgusta, pa je mladinski festival.

Prvi večji projekt v sklopu mednarodne pisarne je vsekakor Festival prostovoljstva, ki se bo zgodil 22. aprila 2022 in katerega osrednja tema letos bo gasilska olimpijada. Sledi projekt Teden Evrope v sklopu katerega si bo 9. maja 2022 moč ogledati prvo informativno stojnico s publikacijami, imeli pa bodo tudi kolo sreče in druge zanimivosti, ter otvoritev razstave Ostržek, ki bo na ogled 10. maja 2022, in je namenjena predvsem zadnji triadi osnovnih šol.

Tudi letos načrtujejo dogodke, ki so že stalnica in vrsto let dobro obiskani, dodali pa so tudi novost. Evropska vina in siri je dogodek, ki bo potekal 12. maja 2022. Novost, ki so jo v sklopu dogodka pripravili za vse obiskovalce pa je, da bo tokrat, poleg degustacije vina, na voljo tudi degustacija piva. Dan kasneje pa načrtujejo še Stand up z Gašperjem Bergantom.

MCC bo v sklopu mednarodne izmenjave gostil 35 mladih

Celjski mladinski center se že vrsto let ponaša tudi z močno, in nadvse delavno mednarodno pisarno, ki bo v okviru programa Erazmus + tudi letos poskrbela za mladinsko izmenjavo. Tako bodo gostili kar 35 mladih iz večih držav. V Celjskem mladinskem centru se jim namreč zdi nadvse pomembno, da mladi gradijo dobre odnose in se med seboj povezujejo.

Tekom poletja bo evropska produkcija poskrbela, da bodo v Celju kar štirikrat zabrneli filmski projektorji. Filmi bodo razporejeni čez celo poletje.

Jeseni bosta potekala Evropski teden mobilnosti ter Evropski teden športa. Projekt ASP (adaptive sport programs) bo osredotočen na spodbujanje enakih možnosti v športu, s poudarkom na treh specifičnih ciljnih skupinah (gibalno ovirane osebe, osebe z okvaro vida in osebe z motnjami v duševnem zdravju). Športne aktivnosti pa bodo strnjene v priročniku, ki bo preveden tudi v braillovo pisavo.

Posebej gre izpostaviti še pestro koncertno dejavnost. V MCC se vračajo tudi DJ četrtki, ko bodo bodo v prostorih mladinskega centra ob četrtki glasbo vrteli mladi DJ-ji.

V Celjskem mladinskem centru se bo torej v prihajajočem času dogajalo zelo veliko, in za vsakega se bo našlo kaj, kar bo vredno ogleda, poslušanja ali aktivnega sodelovanja. Program dogodkov lahko spremljate na MCC-jevi spletni strani ali v našem koledarju dogodkov.

L.K.