Prihajajo sejmi Flora, Poroka, Altermed 2016 in največje srečanje čebelarjev v Evropi ApiSlovenija


dscn0040-kopiraj dscn0061-kopirajMed 11. in 13. marcem 2016 bo na Celjskem sejmu potekal najbolj priljubljen spomladanski sejemski trojček z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Sejmi Flora, Poroka, Altermed in največje srečanje čebelarjev v Evropi ApiSlovenija bodo prava poslastica za vse ljubitelje urejenega vrta in doma. Prav tako bodo na sejmu uživali vsi, ki se pripravljajo na svoj popolni poročni dan in posamezniki, ki se zavedajo pomena lastne skrbi za zdravje.

Na omenjenih sejmih se bo predstavilo več kot 400 razstavljavcev iz 16 držav. Sejme bo mogoče obiskati vse tri dni med 9. in 18. uro. Z nakupom dnevne vstopnice bodo imeli obiskovalci prost vstop na vse prireditve, ki bodo tisti dan potekale na sejmišču. Obiskovalcem, ki bodo želeli pestro sejemsko dogajanje spremljati več dni zapored, bo Celjski sejem omobogič še cenejše 2- in 3-dnevne vstopnice!

»Naši razstavljavci so pripravili bogato ponudbo in posebne sejemske ugodnosti. V spremljajočem programu, ki daje sejemskemu dogajanju na naših spomladanskih sejmih prav posebno težo, pa si lahko obiskovalci obetajo informacije iz prve roke najpomembnejših strokovnjakov,« je na novinarski konferenci pred sejmi pojasnil izvršni direktor družbe Celjski sejem d.d. mag. Robert Otorepec.

21. sejem FLORA bo v sejemski dvorani L. Razstavljavci napovedujejo ugodne nakupe najboljših semen, sadik in zelišč, sadnega in okrasnega drevja, izbirati bo mogoče med trajnicami in enoletnicami, eko sadikami zelenjave in eko dišavnicami. Bogato razstavno ponudbo, ki prinaša tudi opremo za vrtnarjenje in vrtno mehanizacijo, ponudbo zemlje, substratov, mineralnih in organskih gnojil ter sredstev za varstvo rastlin, bodo dopolnjevale še aktualne delavnice, predavanja in svetovanja za strokovno javnost in ljubitelje.

dscn9931-kopiraj dscn9949-kopiraj12. sejem Altermed bo v dvorani K, kjer bodo potekala tudi številna zanimiva predavanja o zdravem življenju. Poleg tega sejem prinaša še zdravo kuhanje in zdravilne tehnike, zelišča, začimbe in superživila ter delavnice v živo z največjimi mojstri zdravega življenja. Posebno pozornost pa bodo letos namenili še potencialu industrijske konoplje, njeni vsestranski uporabi in inovativnim izdelkom.

15. sejem POROKA v sejemski dvorani L1 prinaša top poročne trende, vrhunske kreacije na modni pisti, sejemske ugodnosti ter ideje in nasvete za popolni poročni dan. Paša za oči pa bosta zagotovo tudi vrhunski modni reviji poročnih oblek (v soboto in nedeljo) ter predstavitev dijakov Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki se bodo v soboto v okviru Slovenske poroke 2016 posvetili šopkom skozi čas.

39. ApiSlovenija, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS), zadnjih osem let beleži nenehno rast števila obiskovalcev in razstavljavcev na dogodku. Čebelarke in čebelarji obisk največjega sejma v širši regiji izkoristijo za ugodne nakupe opreme, pripomočkov in materialov za čebelarjenje pred začetkom sezone.

 sejemski