Vabljeni v Slovensko ljudsko gledališče Celje na plesno predstavo Poletna noč

V nedeljo,  18.12.2022 ob 19.30 se bo, v organizaciji Harlekin-društvo za umetnost plesa, v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, odvila plesna predstava Poletna noč.

 

POLETNA NOČ je Homage Mojmirju Sepetu. V poklon in spomin njegovemu neprekosljivemu opusu v svojem žanru, bo na odru SLG Celje zaživela njegova glasba, v umetniški zasnovi priznane dramaturginje Andreje Kopač in koreografiji izvrstne Andreje Šraj.

»Mojmir Sepe nam je pustil svoje brezčasne pesmi, medtem ko jih mlade plesalke in plesalec pod koreografskim in mentorskim vodstvom Andreje Šraj pretvarjajo v svoja videnja, občutja in gibalni izraz. Brezčasje pesmi se na horizontu med glasbo in gibom, občutenjem generacij (večno) mladih preliva v samosvoj izraz, ki se nocoj razprostira tu, pred vami. In naj se zgodi utrinek in se razprejo sanje, ki peljejo naravnost v središče Zemlje, ki pleše…« – Andreja Kopač

 

Plešejo plesalke skupine AKT: Jedrt Birsa, Živa Ferlež, Neja Kovačić, Ajda Krivec, Mia Lovrenčak, Zala Planko, Iskra Slapnik, Živa Tanko, Anja Titan, Ajda Zupanc.

Gosta: Daniela Preskar in Jan Tapiwa Chapo.

Vokal: Manca Druškovič.

 

Kje lahko kupite vstopnice?

  • na Mojekarte.si – TUKAJ
  • na OMV in Petrol bencinskih servisih

Spremljajte jih lahko tudi na njihovi Facebook strani.

 

 

 HARLEKIN – društvo za umetnost plesa Celje.