Včeraj 33 potrjenih okužb. V Celju 2, skupaj na Celjskem 5

27. 08. 2020 11:30

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1370 testiranj, potrjenih 33 okužb z novim koronavirusom, od tega po podatkih sledilnika covid-19 pet na Celjskem. V Celju (2), Šentjurju (1), Dobrni (1) in na Ljubnem (1). Včeraj so največ okužb potrdili v Ljubljani (5), dve v Mariboru, Celju in Dravogradu, po ena pa v Novem mestu, Šentjurju, Velikih Laščah, Kopru, Novi Gorici, Piranu, Slovenski Bistrici, Vodicah, Ljubnem, Ravnah na Koroškem, Šmartnem pri Litiji, Dobrni, Idriji, Slovenj Gradcu, Vidmu, Podlehniku, Cerknici, Gorjah, Litiji, Majšperku in Šentilju ter pri tujem državljanu.

Skupno število okužb v Celju se je tako povišali na 58, trenutno aktivno okuženih v občini Celje pa je 25. V prvem valu epidemije je bilo v Celju potrjenih 19 okužb. V Celju doslej ne beležimo primera smrti bolnika s covid-19. Celje od 11. avgusta naprej beleži po vsaj eno novo potrjeno okužbo na dan.

 Včeraj ni umrla nobena oseba s covid-19.

V Mestni občini Celje je bilo od 11. avgusta, potrjenih kar 29 novih okužb. Trenutno aktivno okuženih pa je v Celju trenutno 25, kar je še vedno druga najvišja številka v Sloveniji za Ljubljano, ki beleži 91 aktivnih primerov. Po številu potrjeno aktivnih primerov sledi Maribor z 12 aktivno okuženimi osebami.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 73 oseb. Tudi regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 148 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (25) sledijo Šentjur (11), Velenje (5), Laško (4), Rečica ob Savinji (4), Žalec (4), Ljubno (3), Šmarje pri Jelšah (3),  Polzela (2), Rogaška Slatina (2), Dobrna (2), Štore (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Rogatcu, Taboru, Vitanju, Vojniku in Zrečah.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 58 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 423 oseb, hospitaliziranih je 23 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 12 v UKC Maribor). Noben od bolnikov ne potrebuje oskrbe na intenzivni negi. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrl nihče.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,319 seconds.