Včeraj v Celju dve novi potrjeni okužbi, na Celjskem osem

21. 08. 2020 11:18

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1096 testiranj, potrjenih 38 okužb z novim koronavirusom, od tega 8 na Celjskem.

V občini Celje so včeraj po podatkih Covid-19 Sledilnika potrdili 2 novi okužbi, prav tako dve so potrdili v Velenju, po eno pa so potrdili v občinah Laško, Štore, Rogaška Slatina in Šentjur, kjer so okužbo potrdili pri zaposleni v upravi Vrtca Šentjur, enote Hruševec.

Največ novih okužb so v četrtek potrdili v občini Ljubljana sicer devet, tri v Trebnjem, po dve v Celju, Velenju, Vrhniki in Gornji Radgoni, po eno okužbo pa v občinah Rogaška Slatina, Šentjur, Dravograd, Lendava, Grosuplje, Lukovica, Vodice, Dolenjske Toplice, Laško, Štore, Izola, Brežice, Mirna, Kostanjevica na Krki, Muta, Grad, Poljčane in Škocjan.

Celje je v drugem valu, od 4. julija 2020 do danes, zabeležilo že 32 novih okužb, skupaj s prvim valom pa 51. Aktivno okuženih v Celju je še vedno 23.

Največ včeraj okuženih je v starostni skupini 15-24 let (12 oseb) in 45-54 (10 oseb). Včeraj je umrla ena oseba s covid-19.

V Mestni občini Celje je bilo v zadnjem tednu dni je bilo tako v Celju potrjenih kar 17 okužb, aktivno okuženih pa je v Celju trenutno 23, kar je še vedno druga najvišja številka v Sloveniji za Ljubljano, ki beleži 82 aktivnih primerov. Po številu potrjeno aktivnih primerov je le še Tržič z dvomestno številko, ima jih 10.

V celotni Savinjski regiji se je število potrjeno aktivno okuženih povečalo za 5 in jih je trenutno 60. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (7), Velenje (5), Žalec (4), Polzela (3), Štore (2), Šmarje pri Jelšah (2), Rogaška Slatina (2), Zreče (2), Rečica ob Savinji (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Laškem, Ljubnem, Mozirju, Rogatcu, Taboru, Vojniku in na Dobrni.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 51 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 341 (28 več kot včeraj) oseb, hospitaliziranih je 18 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 7 v UKC Maribor). Noben od bolnikov ne potrebuje oskrbe na intenzivni negi. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 130 oseb. Včeraj je umrla ena oseba s covid-19.

Zaposlena v upravi vrtca Šentjur okužena z novim koronavirusom

Kot so danes sporočili iz vrtca so bili obveščeni, da imajo v Vrtcu Šentjur, enota Hruševec, potrjeno okužbo s koronavirusom pri delavki na upravi. Zato so vzpostavili kontakt z NIJZ, ki jim je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

“Po posvetovanju z epidemiologom, smo obvestili vse ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, saj jim bo predvideno s strani NIJZ predlagana karantena. Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Hruševec posluje po običajnem poslovalnem času. Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo,” so zapisali v šentjurskem vrtcu.

Dodali so, da v vseh enotah vrtca izvajajo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Hruševec pa bodo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ. Nacionalni laboratorij bo razkužil prostore, kjer se je okužena zaposlena zadrževala.

“Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka. Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja,” zaključujejo.


B.S.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,698 seconds.