Včeraj v Celju nove tri potrjene okužbe. Okužena zdravstvena delavka SB Celje

12. 08. 2020 11:02

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi zgolj 1118 testiranj, potrjenih največ primerov okužb z novim koronavirusom v zadnjem mesecu. Potrjenih je bilo kar 31 novih okužb, od tega po podatkih Covid-19 sledilnika tri tudi v Celju. Na Celjskem pa še po ena v sosednjem Šentjurju ter Zrečah.

V zadnjem tednu dni je bilo tako v Celju potrjenih 7 okužb, potrjeno aktivno okuženih pa je v Celju trenutno 8 oseb.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih naraslo na 44. Največ aktivno okuženih v naši regiji je še vedno v občini Rogaška Slatina (10), sledita Celje in Velenju s po osmimi potrjeno aktivno okuženimi, Rogatec in Šmarje pri Jelšah jih beležita po štiri, Polzela, Šentjur in Šoštanj imata po dva aktivno okužena, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Mozirju, Kozjem, Žalcu in Zrečah.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 31 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 188 oseb, hospitaliziranih je 23 bolnikov (14 v UKC Ljubljana, 9 v UKC Maribor), od vseh sta 2 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in eden v UKC Ljubljana), vsi na intenzivni enoti so na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.

Med okuženimi v drugem valu še vedno prevladujejo mladi.

Okužba potrjena pri zdravstveni delavki SB Celje

Danes so iz Splošne bolnišnice Celje sporočili, da so 7. avgusta pri zdravstveni delavki z Očesnega oddelka evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Na oddelku so takoj izvedli vse potrebne ukrepe po predpisanem protokolu. V samoizolacijo so napotili osem zaposlenih medicinskih sester in zdravnikov, ki so bili v tesnem stiku z omenjeno zdravstveno delavko. Vsi brisi so bili negativni. Odvzem kontrolnih brisov je predviden v petek, 14. avgusta 2020. V okviru Očesnega oddelka je zagotovljeno delovanje urgentne ambulante. V kolikor ne bo dodatnih okužb, bodo 17. avgusta 2020 pričeli z običajnim delom.

B.S.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,714 seconds.