Včeraj v Celju potrdili pet novih okužb. Odvzeti brisi sodelavcev okužene zaposlene v SB Celje negativni

06. 10. 2020 10:45

V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 2509 testiranj na covid-19 na podlagi katerih je bilo potrjenih 189 okužb z novim koronavirusom. Včeraj so umrli trije covid bolniki, skupaj je tako umrlo že 159 oseb obolelih za covid-19.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2206 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo na Celjskem včeraj potrjenih 27 novih okužb, največpri prebivalcih občine Celje, kjer so potrdili pet okužb. Po tri okužbe so potrdili v Zrečah in Rečici ob Savinji, po dve v Šoštanju, Mozirju in Rogatcu, po eno okužbo pa so potrdili še v občinah Slovenske Konjice, Šentjur, Velenje, Rogaška Slatina, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Vojnik, Braslovče, Nazarje in Ljubno.

Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 111 oseba, 20 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 10 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo deset covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Včeraj so v celjski bolnišnici sprejeli pet covid bolnikov, odpustili so enega, en bolnik s covid-19 pa je umrl.

Po potrditvi okužbe pri zapopsleni v SB Celje, so bili brisi, ki so jih odvzeli pri njenih sodelavcih, negativni.

V občini Rogatec zaprli vrtec in šolo na Donački gori.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 295 oseb, v Sloveniji pa 2206 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 370 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 56.

Zaposleni v SB Celje, ki so bili v stiku z okuženo, negativni

Kot smo poročali včeraj, so v SB Celje, zaradi pojava okužbe pri zaposleni na Oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo v Splošni bolnišnici Celje ter posledičnih samoizolacij sodelavcev, ki so bili z njo v tesnem stiku, zaprli ta oddelek, na njem pa bodo do preklica ukrepov izvajali le nujne zdravstvene preglede in posege.

Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice so bili zaposleni, ki so bili v tesnem stiku z okuženo, napoteni na testiranje in v samoizolacijo. V samoizolaciji je 12 zaposlenih, vsi brisi pa so bili negativni.

Nova zaprta šola v naši regiji

Včeraj zvečer so na POŠ Donačka gora potrdili okužbo pri učiteljici tamkajšnje šole, zaradi česar so zaprli tako šolo kot vrtec, saj imajo tam otroci skupne toaletne prostore in jedilnico. Tudi na matični OŠ Rogatec so preventivno v 48-urno karanteno poslali tri razrede.

Skupno je doma ostalo 78 šolarjev, 32 predšolskih otrok in sedem učiteljev.

Kot je za Radio Slovenija povedala ravnateljica OŠ Rogatec Alenka Virant, na POŠ Dobovec, kot tudi v ostalih razredih na matični šoli, pouk poteka normalno. Normalno je odprt tudi matični vrtec v Rogatcu.

V občini Rogatec so sicer zadnji 14 dni potrdili zgolj štiri okužbe. Včeraj naj bi bilo v Sloveniji po neuradnih podatkih potrjenih 189 okužb.

B.S.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,858 seconds.