Vindišar dobil nov štiriletni mandat za strokovno vodenje SB Celje


splosna-bolnisnica-celje-delo-1-2Franc Vindišar, ki delo strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje opravlja že od leta 2011, je bil potrjen za nov štiriletni mandat.

Člani Sveta zavoda SB Celje so mu kot edinemu kandidatu namenili sedem glasov, dva člana pa sta bila proti ponovnemu imenovanju Vindišarja.

Feanc Vindišar je sicer pred dvema letoma, ko se je odstavljalo takratnega direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca, napovedoval odstop celotnega strokovnega sveta, ki pa se naposled ni zgodil.

Na včerajšnji seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje je bil za nov štiriletni mandat na mestu strokovnega direktorja potrjen Franc Vindišar, ki to mesto zaseda že od leta 2011. Po pisanju Novega tednika je Vindišar na včerajšnji seji prejel sedem glasov, dva člana sveta zavoda pa sta glasovala proti. Že pred tem ga je, kot edinega prijavljenega kandidata, soglasno potrdil strokovni svet bolnišnice.

Kot še piše Novi tednik je Vindišar pred glasovanjem svetu zavoda predstavil svoj nadaljni program vodenja bolnišnice. Predstavil je tudi nekaj novosti, med drugim to, da želi zdravstveno nego, ki spada v del poslovnega vodenja bolnišnice, prenesti v okvir strokovnega vodenja, na čelu katerega je sam. Njegov ukrep podpirajo predvsem zdravniki in strokovni del bolnišnice, vsi člani sveta zavoda pa nad tem naj ne bi bili navdušeni, saj da takšen način delovanja verjetno ne poznajo v nobeni drugi bolnišnici v Sloveniji.

Vindišar je tudi poudaril, da je velika težava bolnišnice še vedno manj zaposlovanja specialistov v primerjavi z drugimi kadri. Meni da usmeritev, s katero dosegajo večje število zaposlenih na račun zaposlovanja specializantov, ni prava.

Vindišar želi tudi, da bi se mandat predstojnikov oddelkov vezal na mandat strokovnega direktorja. Ukrep ne uvaja zaradi nestrinjanja s kakšnim od predstojnikov temveč želi s tem ukrepom izbolšati učinkovitost dela. Ena izmed njegovih točk programa vključuje tudi ustanoviti oddelek za paliativno oskrbo in center za multiplo sklerozo.