Vlada ponovno razburja Velenjčane. V Hotel Paka oboleli, ki nimajo možnost samoizolacije


Potem, ko je vlada konec marca že razburila Velenjčane s tem, ko je v tamkajšnjem Hotelu Paka brez njihove vednosti v 14-dnevno karanteno nastanila slovenske potnike iz Španije, jih sedaj ponovno razburja s svojimi odločitvami.

Vlada je namreč odločila, da bodo odslej v velenjski Hotel Paka v karanteno nameščali okužene bolnike z novim koronavirusom, ki doma nimajo možnosti samoizolacije.

Gre predvsem za covid-19 pozitivne osebe, ki stanujejo v samskih domovih, kjer samoizolacija skoraj ni mogoča. Do sedaj naj bi v Hotelu Paka že namestili dve takšni osebi, trenutno pa naj bi enotedensko izolacijo tam prestajala še ena oseba, poroča TV Slovenija.

Odločitev vlade pa ponovno razburja Velenjčane. Kot navajajo namreč nimajo ne informacij o tem, kako dolgo bodo pripeljane osebe nastanjene v hotelu, niti niso informirani, kdaj bodo v hotel nastanjene nove osebe. Prav tako na Mestni občini Velenje s strani vlade še niso prejeli natančnih navodil o oskrbi pripeljanih bolnikov, Civilna zaščita in občina pa opozarjata tudi, da ljudje tja prihajajo brez ustreznih dokumentov o napotitvi. Vlado ob tem opozarjajo še, da hotel ni bolnišnica.

Ministrstvo bo posredovalo natančen protokol prihoda in oskrbe

Kot so za TV Slovenija pojasnili na Ministrstvu za zunanje zadeve bo določen natančen protokol prihoda morebitnih novih okuženih, ki praviloma ne potrebujejo bolnišničnega zdravljenja, v pomoč pa bodo tudi kontakti iz velenjskega zdravstvenega doma. Poudarjajo tudi, da razloga za skrb ni. Tudi po tem, ko so konec marca v Velenju za 14-dni nastanili potnike iz Španije, se namreč število okužb v mestu ni povečalo. Velenje sicer po zadnjih podatkih beleži 4 potrjeno okužene z novim koronavirusom.

foto: Hotel Paka