Vlada razrešila poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Ferjanca


rp_bolnisnica-celje2.jpgVlada je na današnji seji potrdila razrešitev poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje mag. Marjana Ferjanca.

To so storili kljub temu, da so se zaposleni in strokovni svet odločno postavili na stran Ferjanca.

Sledi izvajanje zgolj 40 urnega delovnika in odstop strokovnega direktorja Franca Vindišarja?

Vlada je na današnji redni seji potrdila razrešitev poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Marjana Ferjanca. To je storila kljub temu, da so razrešitvi ostoro nasprotovali zaposleni bolnišnice, kot tudi strokovni svet. Na njegovo mesto je bil s strani vlade začasno imenovan predstojnik kardiološkega oddelka Dragan Kovačič. Ta bo bolnišnico vodil le do objave razpisa za novega poslovnega direktorja za polni mandat. Razpis za novega poslovnega direktorja naj bi vlada razpisala že v soboto.

Vlada je razrešitev Ferjanca sprejela na podlagi odločitve sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje, kateremu je takrat predsedoval Andraž Jakelj. Slednji je sicer zaradi možnosti konflikta interesov še pred glasovanjem sveta odstopil z mesta predsednika sveta. Tudi to razrešitev je vlada danes potrdila ter do izteka mandata sveta zavoda, to je do 23. avgusta 2021, na to mesto imenovala Hedviko Stanič Igličar.

Predlog za razrešitev je svet zavoda utemeljil predvsem na dveh očitkih. Prvi je ta, da Splošna bolnišnica Celje še ni imela izdelanega finančnega načrta za letošnje leto. Drugi razlog pa so bile nepravilnosti glede plač nemedicinskega osebja, ki sicer segajo še v leto 2008.

Ferjanc je sicer vseskozi poudarjal, da gre za politično razrešitev pri čemer so se strinjali tudi zaposleni in strokovni svet bolnišnice, ki so poslovnega direktorja vseskozi podpirali.

Napovedali so celo, da bodo ob vladni potrditvi začeli opravljati zgolj 40 urni delavnik. Svoj odstop je takrat, ob morebitni vladni potrditvi razrešitve, napovedal tudi strokovni direktor Franc Vindišar.

Predsednica hišnega sindikata Fides Mateja Grat je sicer dejala, da še naprej vztrajajo na uvedbi napovedanega 40-urnega delovnika, Franc Vindišar pa je dejal, da se bodo o nadaljnjih ukrepih odločali skupaj.