Še pred glasovanjem odstopil predsednik sveta Splošne bolnišnice Celje


Dogajanje okrog predlagane razrešitve poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje se zapleta. Zaradi možnosti konflikta interesov je namreč odstopil predsednik sveta zavoda celjske bolnišnice, ki je tudi predlagal razrešitev Marjana Ferjanca, Andraž Jakelj. V sredo bodo vseeno odločali o razrešitvi.

Kot smo na Celje.info že poročali je svet zavoda Splošne bolnišnice Celje (SBC), s predsednikom Andražem Jakljem na čelu, nedavno predlagal razrešitev poslovnega direktorja SBC Marjana Ferjanca.

Predlog so utemeljili predvsem na dveh očitkih. Prvi je ta, da Splošna bolnišnica Celje še nima izdelanega finančnega načrta za letošnje leto. Drugi razlog pa naj bi bile nepravilnosti glede plač nemedicinskega osebja, ki sicer segajo še v leto 2008.

Na očitke sta na novinarski konferenci ob 130-letnici bolnišnice odgovorila strokovni direktor Franc Vindišar in poslovni direktor Marjan Ferjanc, katerega so podprli tudi zaposleni v bolnišnici, ter argumentirano zavrnila očitke sveta zavoda, ki se naj v preteklosti tudi nikoli nebi odzival povabilom bolnišnice, da se sestanejo. Ferjanc že od samega začetka tudi vztraja, da gre za politično razrežitev.

Sedaj pa so na dan prišle tudi nepravilnosti predsednika sveta zavoda Andraža Jaklja. Ta naj bi, kot poroča Dnevnik, zaradi možnosti konflikta interesov še pred sejo v sredo 15. 11. 2017, na kateri bodo odločali o razrešitvi, podal odstopno izjavo.

Na kršitve je opozoril prav Marjan Ferjanc, ki je povedal, da predsednik sveta zavoda Andraž Jakelj krši protokol, saj je postal oktobra direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož, hkrati pa še naprej zaseda stolčke v svetih zavodov v kar treh bolnišnicah – celjski in jeseniški ter ljubljanskem UKC.

Kot še navaja Dnevnik Jakelj na očitke zaenkrat ne daje komentarja, saj naj bi se na sestanku s Ferjancem, ki se je naposled očitno zgodil, dogovorila, da bosta izjavo podala po sredini seji, ko bo tudi znano, ali bo dogajanje vplivalo na odločitev glede razrešitve.

pralnica-celje-polsi-klik