Vladni predstavniki na Celjskem. Šrot: “Vesel sem, da se vlada zaveda, da Slovenija ni samo Ljubljana” (foto, video)

14. 09. 2021 19:41

Vladni predstavniki so te dni obiskali Savinjsko regijo. Ministri s predsednikom vlade Janezom Janšo so del obiskov opravili že v ponedeljek, glavnina srečanj pa se je zgodila danes.

Predstavniki Vlade Republike Slovenije so se mudili v občinah Celje, Velenje, Žalec, Zreče,Vojnik, Laško, Šentjur, Nazarje, Bistrica ob Sotli, Šmarje pri Jelšah, Polzela, Šmartno ob Paki, Štore, Braslovčah, Kozje, Rogatec, Rogaška Slatina. Reportažo obiska na Kozjanskem in obsotelju si lahko ogledate tukaj.

Premier Janez Janša je že v ponedeljek obiskal žalsko podjetje Vial Automation, danes pa se je srečal še s celjskim županom Bojanom Šrotom ter župani občin Podčetrtek, Zreče in Velenje, obiskal pa je tudi Škofijo Celje ter se srečal s predstavniki Celjske Mohorjeve družbe.

Predsednik Vlade RS in župan MOC sta na srečanju med drugim spregovorila o sanaciji celjske kotline, vprašanju povprečnin za občine, epidemiološki situaciju, stanju v zdravstvu in dolgotrajni oskrbi.


Župan Šrot je sicer z odnosom vlade do lokalnih skupnosti zelo zadovoljen

A obisk ni ostal le na politični ravni:

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je obiskal tudi podjetniški inkubator Savinjske regije v Celju. Podjetnikom je predstavil sredstva v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, s katerim bo gospodarstvu do 2026 namenjenih 427 mlijonov evrov.

Minister za obrambo Matej Tonin se je sestal še s predstavniki Gasilske zveze Žalec. Tonin je med drugim obiskal tudi podjetje Prevent & Deloza.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa se je seznanil z delom Policijske uprave Celje ter obiskal Policijski postaji Laško in Žalec.

Minister za okolje mag. Andrej Vizjak je popoldne je obiskal celjski vrtec Zarja, kjer si je ogledal sanacijo tamkajšnje onesnažene zemljine. Minister se je seznanil tudi z izvajanjem projekta zagotavljanja poplavne varnosti na porečju Savinje na območju Medloga v Celju. Kot je povedal minister, trenutno med največje izzive na Celjskem spadajo sanacija onesnažene zemljine okoli štirih celjskih vrtcev, kar naj bi bilo opravljeno še letos, v Celju pa med drugim čaka še sanacija odložene zemljine ob želežniski progi.

Minister za finance Andrej Šircelj je obiskal celjski Simbio in Tehnopark, sprejeli so ga tudi na celjskem finančnem uradu ter v Razvojni agenciji Savinjske regije.

Šolska ministrica Simona Kustec je med drugim obiskala tudi Šolski center Šentjur. Obiskala je tudi tamkajšnje osnovnošolce.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič se je mudil na Višjem sodišču v Celju, na Regionalni gospodarski zbornici Celje ter na Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje.

Kmetijski minister Jože Podgoršek je skupaj z ministrom za digitalizacijo Markom Borisom Andrijaničem obiskal Mlekarno Celeia, nato pa še hmeljarsko kmetijo v sodelovanju z Združenjem hmeljarjev Slovenije. Državni sekretar na kmetijskem ministrstvu mag. Aleša Irgoliča pa je obiskal podjetja Celjske mesnine d.o.o..

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec se je mudil pri županih občin Celje, Štore, Šentjur, Polzela in Šmartno ob Paki, že v ponedeljek pa je obiskal tudi Premogovnik Velenje ter šoštanjski TEŠ. Z županom Velenja Petrom Dermolom je spregovoril o izgradnji 3. razvojne osi, prometni in železniški infrastrukturi ter o Nacionalni strategiji izstopa iz premoga. Zahvalil se je tudi vsem velenjskim “knapom”, ki požrtvovalno vsakodnevno opravljajo svoje delo v težkih delovnih okoliščinah. V Šoštanju si je ogledal delovanje bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj. Poudaril je, da na tem območju ohranimo domače znanje in proizvodnjo električne energije tudi v bodoče, s poudarkom na uporabi obnovljivih virov energije.

Minister za zdravje Janez Poklukar je obiskal Psihiatrično bolnišnico Vojnik ter Zdravstveni dom Nazarje. V Psihiatrični bolnišnici Vojnik so med drugim govorili o investicijskih vlaganjih. Poklukar je y veseljem tudi ugotavljal, da so yaposleni zgledno preceljeni. Državna sekretarka Alenka Forte se je medtem sestala z vodstvom SB Celje. Teme, ki so jih obdelovali na srečanju so bile poslovanje bolnišnice, problematika delovanja urgentnega centra in kadrovske težave.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj se je mudil v Domu Lipa v Štorah, Domu Sv. Jožefa Celje in Centru za socialno delo Celje. Zaposlenim v Domu Lipa je minister za predano preprečevanje širjenja epidemije podelil spominski znak.

Minister za kulturo Vasko Simoniti pa se je srečal tudi  z županom, v Šempetru v Savinjski dolini pa si je ogledal antično nekropolo. Podal se je tudi na grad Žovnek, od koder izvirajo Celjski grofje.

Vladni predstavniki regijski obisk zaključujejo z javno tribuno, na kateri se bo Vlada Republike Slovenije srečala z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji. Javna tribuna v Mali kongresni dvorani Celjskega sejma je bila odprta za javnost. O podrobnostih bomo poročali v jutrišnjem prispevku.

Nekaj fotoutrinkov obiskov vladnih predstavnikov v savinjski regiji:

foto: twitter

Anketa: zadovoljstvo z državnim vlaganjem v lokalno okolje

Sodelujte v naši anketi kako ste zadovoljni z investicijami in pomočmi te vlade lokalnemu okolju ter na katerih področjih bolj in na katerih manj …

Create your own user feedback survey

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,069 seconds.