Volitve 2011: predsedniška šesterica v Celju tudi o uvedbi pokrajin in poplavni varnosti (video)


“Najprej moramo začeti varčevati pri sebi,” je bila rdeča nit predsednikov šestih strank na javnem soočenju v Celjskem domu. Medijska hiša Novi tednik in Radio Celje je na soočenje povabila predsednike strank, ki jim javnomnenjske raziskave trenutno dajejo največ možnosti za preboj v državni zbor na decembrskih volitvah.

Borut Pahor (SD), Janez Janša (SDS), Karl Erjavec (DeSUS), Radovan Žerjav (SLS), Zoran Janković (Pozitivna Slovenija) in Gregor Virant (Lista Virant) so ob klasičnih temah letošnjih predvolilnih soočenj, kot so zmanjšanje stroškov delovanja države, reoorganizacija javne uprave, zmanjšanje števila ministrstev, spremenjena davčna politika in ukinitev Državnega sveta, spregovorili tudi o nekaterih regionalnih temah. Med drugim so predsedniki šestih trenutno najmočnejših strank razmišljali o decentralizaciji in uvedbi pokrajin, o ureditvi poplavne varnosti na Celjskem in energetski strategiji ter gradnji 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj.

V spodnjem posnetku si oglejte, kako so prvaki strank odgovorili na vprašanje urednice Novega tednika in povezovalke soočenja Biserke Povše Tasić o decentralizaciji države in uvedbi pokrajin.

Celje 20 let čaka na vzpostavitev učinkovitega sistema protipoplavne zaščite. Kako je o tej problematiki razmišljala šesterica, si oglejte v naslednjem posnetku.

Strankarski prvaki so spregovorili tudi o energetski politiki in gradnji 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj. Razpravo si oglejte v spodnjem posnetku.

Svoje prvake je prišlo podpret kar nekaj znanih političnih obrazov s celjskega območja

v/t/f: Marko Kovačevič