Vrtec Tončke Čečeve po dezinfekciji ponovno odprt


Vrtec Tončke Čečeve, enota Center, ki je bila zaprta zaradi pojava okužb s koronavirusom med zaposlenimi, je od danes ponovno odprta.

Včeraj je bila sicer v Sloveniji potrjena zgolj ena okužba (občina slovenj Gradec), umrla pa sta dva bolnika. V občini Celje so trenutno aktivno okužene 3 osebe.

Vrtec Tončke Čečeve, enota Center je bil zaprt od prejšnjega ponedeljka, ko so najprej potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni izmed zaposlenih, kasneje pa še pri dveh osebah, zaradi česar so vrtec tudi zaprli.

Kot je za portal MMC povedala ravnateljica vrtca Irena Hren, se v vrtec v torek vrača prva skupina iz karantene, ki je bila 23 otrokom in trem okuženimi strokovnimi delavkami odrejena 22. julija. Prihodnji teden pa se bo v vrtec vrnila tudi druga skupina iz karantene z 21 otroki in eno okuženo strokovno delavko. Koliko otrok se bo dejansko vrnilo v vrtec bo odvisno tudi od odločitev staršev, ki so jih kljub odprtju prosili, da otroke, če je mogoče, obdržijo doma.

V enoti Center so med poletjem zagotavljali vzgojno-izobraževalno delo tudi za otroke iz enote Aljažev hrib. Ti otroci so bili v ločenih prostorih in niso prihajali v stik z otroki in zaposlenimi iz enote Center, zato so jih premestili v enoto Aljažev hrib in so vrtec lahko še naprej obiskovali. V času, ko je bila enota Center zaprta, je Nacionalno laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) opravil dezinfekcijo vseh prostorov na enoti.

foto: Vrtec Tončke Čečeve