Za županski stolček občine Celje se bo potegoval Matija Kovač

17. 08. 2022 15:43

Počasi se nam bliža november, s tem pa po ponovno lokalne volitve za župane občin. Trenutni celjski župan Bojan Šrot je že naznanil da se bo potegoval še za en mandat, sedaj pa je to naznanil še Matija Kovač, ki postaja drugi kandidat za župana na letošnjih volitvah.

Matija Kovač, ki bo podrobnosti svoje kandidature predstavil v petek, je sicer arhitekt, prav tako pa je dejaven na področju kulture. V politiki sodeluje že mnogo let, saj je bil leta 2014 izvoljen v celjski mestni svet kot kandidat Levice. Prav tako pa vodi podjetje Zgradbazamisli, kjer deluje ekipa mladih oblikovalcev in arhitektov. S svojim programom želi Celje spremeniti v bolj zeleno in urbano mesto.

Ob naznanitvi kandidature je zapisal: »Za kandidaturo sem se odločil, ker menim, da naše mesto potrebuje svež pristop in usmerjenost v razvoj kakovosti bivanja za Celjane. Predstavljamo nujno potrebno spremembo v vodenju mesta, ki bo temeljila na dobrih idejah, ki jih prispevamo občani, napredni družbeno-politični misli in kompetencah, ki sem jih pridobil z dosedanjim delom v mestu in lokalni politiki,«.

Foto: FB / Robi Valenti & Lea Remic Valenti

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 2,563 seconds.