Začenja se rekonstrukcija 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste Košnica pri Celju

08. 09. 2021 08:20

Mestna občina Celje bo v ponedeljek začela z rekonstrukcijo 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste Košnica pri Celju. Gradbena dela bo izvajalo podjetje AGM Nemec, d. o. o., zaključena pa bodo predvidoma v juliju 2022.

Na lokalno cesto je priključenih več javnih poti, ki služijo kot dostopne ceste do individualnih stanovanjskih objektov. Vozišče je v slabem stanju in preozko, zato bo rekonstrukcija dela ceste bistveno pripomogla h kakovostnejšemu življenju domačinov. Zagotovila bo prometno varnost za vse udeležence v prometu, tudi za pešce, za katere bo na celotni trasi zgrajen enostranski pločnik. Vozišče bo razširjeno za meter in pol, tako da bo po zaključku del široko pet metrov in bo omogočalo varno srečevanje nasproti si vozečih vozil. V sklopu projekta bosta obnovljena in dograjena javna mešana kanalizacija ter javni vodovod, zgradil se bo tudi plinovod, javna razsvetljava in telekomunikacijsko omrežje.

Potek rekonstrukcije

Rekonstrukcija bo potekala od križišča z glavno cesto Celje – Laško do transformatorja pri Sušinu, kjer se bodo gradbena dela tudi začela. Celoten projekt bo izveden v več fazah. Najprej bo rekonstruiran 300 metrov dolg odsek ceste od transformatorja pri Sušinu v smeri proti glavni cesti v dolini, zato bo promet na tem območju oviran, občasno tudi zaprt. V času, ko cesta ne bo prevozna, bo urejen obvoz, krajani pa bodo sprotno obveščeni o zaporah in spremembah prometnega režima.

Gradbena dela so ocenjena na 1.058.412,85 evrov z vključenim DDV. Sredstva so bila zagotovljena v občinskem proračunu MOC.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 10,401 seconds.