Zakon o sanaciji Celjske kotline v tem mandatu ne bo zaživel

21. 04. 2018 07:08

rp_Sanacija-stara-Cinkarna-300x225.jpgZakon o sanaciji čezmerne obremenitve okolja na območju Celjske kotline v tem mandatu ne bo sprejet.

Časa za sprejetje (pre)pozno vloženega zakona je bil še do konca tega tedna, vendar je bil Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor tudi tokrat nesklepčen.

O tem, kdaj bo Celje dobilo zakon o sanaciji, bo sedaj odločala nova vlada in garnitura poslancev.

Že prejšnji teden je postalo jasno, da skoraj ni ostalo možnosti, da bi bil Zakon o sanaciji čezmerne obremenitve okolja na območju Celjske kotline sprejet še v mandatu te vlade. Nekateri člani Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor so namreč obstruirali sejo, na kateri bi morali v drugo obravnavati in potrjevati zakon. Ker je zaradi obstrukcije prišlo do nesklepčnosti, o njem ni bilo mogoče odločati.

Poslanka SMC Janja Sluga, ki je sicer zakon v DZ vložila zelo pozno, le nekaj mesecev pred volitvami, je takrat napovedala, da bo naredila vse, da bi zakon bil pod streho še pred zaključkom mandata. Časa je bilo do konca tega tedna.

A, kot je bilo pričakovati, je tudi ta teden prišlo do nesklepčnosti članov Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. Kot piše Večer, so namreč SD, SDS, Desus in tokrat še NSi že pisno napovedali obstrukcijo in s tem še pred začetkom seje odbora zaključili zgodbo o “celjskem” zakonu.

Če bo Celje dobilo zakon o sanaciji do odločala nova vlada, ki bo bodisi sprejela Slugin zakon, bodisi bo pripravlljena nova vsebina zakona. Upati gre le, da se bo pobuda in obravnava zakona o sanaciji Celjske kotline v prihodnjem mandatu zgodila pravočasno in ne le nekaj tednov pred volitvami.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 5,618 seconds.