Zaradi ponavljajočega smetenja okoli zabojnikov mora odlaganje nadzirati varnostnik

09. 10. 2020 10:30

Zaradi ponavljajočega odlaganja odpadko okoli zabojnikov na ulici Pod gabri, o čemer smo pisali tudi na Celje.ifno, so se pristojni odločili, da na tem delu okrepijo nadzor.

Kot so sporočili iz podjetja Simbio, v tem tednu izvajajo nadzor nad doslednim ločevanjem odpadkov in njihovim pravilnim odlaganjem na skupnih zbiralnicah za odpadke v ulici Pod gabri.

Na tem območju kot tudi še na nekaterih drugih območjih večstanovanjske gradnje v občini Celje je še vedno zaznati, da imetniki odpadkov v zabojnike za ločeno zbiranje frakcij pogosto prepuščajo odpadke, ki niso namenjeni tem odpadkom, prihaja pa tudi do nedovoljenega odlaganja kosovnih in ostalih odpadkov ob zabojnike.

Zaradi otežene identifikacije kršiteljev pri odlaganju odpadkov pri odprtih zbiralnicah  večstanovanjskih objektov so se odločili za nadzor z varnostnikom, ki je na lokaciji prisoten 24 ur, pri nadzoru pa mu po potrebi pomaga tudi okoljski inšpektor.

Po Odloku o načinu opravljanja obveznih lokalnih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Celje znaša globa za kršitelje 100 evrov (fizične osebe) in 400 evrov (pravne).

“Občane želimo ponovno opozoriti, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in jih prepuščajo v namenske zabojnike. Odlaganje odpadkov ob zabojnike je prepovedano. Tako odlaganje odpadkov omogoča brskanje živali po smeteh, nenadzorovan raztros odpadkov po okolju, smrad in kvari videz naselja. Pravilno ravnanje z odpadki je obveza vsakega posameznika, živeti v zdravem okolju pa je pravica vsakega posameznika,” opominjajo pri Simbiu.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,110 seconds.