Zdravstveno osebje SB Celje prosi, da v prihodnjih dneh adrenalinske podvige in tvegana dejanja daste na stran


V Splošni bolnišnici Celje se v teh dneh spopadajo s stalnim naraščanjem števila obolelih s COVID-19. Vedno več pacientov, okuženih z novim kioronavirusom namreč potrebuje bolnišnično obravnavo. Ker morajo biti tisti, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo na specialističnem nivoju naša prioriteta, na prebivalce naše regije še enkrat naslavljajo naslednji poziv.

Od 21. 9. 2020 dalje je organizacija obravnave COVID pacientov (odvzemi brisov, COVID ambulante za odrasle in otroke) vzpostavljena v okviru zdravstvenih domov. Vse paciente z blažjimi simptomi zato še enkrat pozivajo, da pomoč najprej poiščejo pri izbranem osebnem zdravniku ali v dežurni službi oz. COVID ambulanti svojega zdravstvenega doma.

Pacienti, ki ne potrebujejo specialistične obravnave, namreč pomoč še vedno iščejo tudi v našem Urgentnem centru, kar povzroča daljšanje obravnav tako enih kot drugih. Urgentni center Celje mora namreč v prvi vrsti zagotoviti obravnavo tistih pacientov s COVID-19 iz regije, ki potrebujejo specialistično obravnavo.

“Ker je po napovedih meteorologov pred nami ponovno vremensko ugoden jesenski konec tedna, pa dodajamo še en poziv. Pretekli konec tedna smo v bolnišnici obravnavali večje število poškodovancev, ki so se poškodovali pri športnih aktivnostih. Predvsem poškodovani športni kolesarji so bili tisti, ki so polnili naše operacijske dvorane in Travmatološki oddelek. Hudo poškodovani pacienti zahtevajo obravnavo s številnimi in kombiniranimi timi specialistov ter dolgotrajno zdravljenje v enoti intenzivne medicine. V trenutni situaciji so takšne masovne obremenitve za naš sistem zelo obremenjujoče, saj so naše kapacitete omejene. Vsem, ki se v teh dneh ukvarjajo z bolj rizičnimi aktivnostmi zato sporočamo, da zdaj ni čas za tvegano obnašanje ali nespametna dejanja in jih naprošamo, naj bodo pri aktivnostih, ki so tvegane, zmerni in samozaščitni,” prosijo zdravstveni delavci SB Celje.