Znana celjska violinistka ruskega rodu zaigrala z ukrajinskim beguncem (video)


Na dan žena se je na Velenjskem gradu odvil poseben koncert in otvoritev razstave “Melodije cvetja” avtorice Olge Ulokine. Na dogodku je sodelovala tudi znana celjska violinistka ruskega rodu Inga Ulokina. Zaigrala je s posebenim gostom iz Ukrajine.

Da človečnost ne pozna narodnosti in meja, ter da politični konflikt v Ukrajini, katerega ceno plačujejo nedolžni ljudje, ne more vplivati na sočutje in prijateljstvo med ljudmi, sta te dni dokazala znana celjska violinistka ruskega rodu Inga Ulokina in mladi ukrajinski glasbenik Fjodor Halatii, ki je te dni iz Ukrajine pribežal v Celje. Trenutno je nameščen v Celjskem mladinskem centru, kjer čaka na prihod svoje družine.

Na odprtju razstave v Velenju sta uprizorila skupni nastop in tako na simbolični ravni, preko glasbe, posredovala sporočilo za mir in prijateljstvo. “Fjodor Halatii, ki smo ga povabili na ta dogodek je mlad ukrajinski kantavtor, pevec in kitarist iz Kijeva, ki je v Slovenijo pripotoval en teden preden se je svet stresel od bolečine in solza. Ker je glasba in prijateljstvo tisto, kar nas vedno podpira v težkih trenutkih, vama skupaj s Fedir Halatii poklanjava tole skladbo Johna Lennona ki naj nam vsem da navdih in prinese mir v srca ter potolaži tiste ki trpijo,” je ob njuni glasbeni izvedbi zapisala Inga Ulokina.

Z glasbo za mir

Celjska violinistka ob tem tudi poziva, če bi želeli podpreti Fedorja, da ga spremljate na njegovem Instagram profilu in ga morda povabite na kakšen dogodek, kjer bo lahko razdajal svojo glasbeni talent. Ulokina dodaja, da mu lahko pomagate tudi tako, da mu podaljšate bivanje na njegovi namestitvi. Za več informacij pokličite MCC Hostel na 040 756 009.

Inga Ulokina celjska violinistka rojena v Rusiji, ki ima tudi nekaj ukrajinskih in judovskih korenin ter že od svoje rane mladosti živi v Sloveniji, v kratkem pripravlja tudi skupni nastop z ukrajinsko pianistko s katero dela že leta. Na koncertu za mir bosta igrali ruske in ukrajinske avtorje.