Župan Bojan Šrot: Leto 2011 je vredno spominov


V veliki dvorani Narodnega doma je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot na včerajšnjem tradicionalnem novoletnem sprejemu pozdravil predstavnike gospodarskega, kulturnega, družbenega in političnega življenja v mestu.

Županov novoletni sprejem je namenjen je tradicionalno organiziran zadnji četrtek pred božičem. Kulturni program so letos popestrili plesalci Plesnega teatra IGEN pod vodstvom Igorja Jelena, operna pevka in pianistka Valentina Čuden, poseben gost pa je bil odličen pevec, ki že skoraj dvajset let sooblikuje slovensko zabavno glasbo, Jan Plestenjak.

Osrednji govornik je bil gostitelj, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je med drugim povedal: »Res je, da leto 2011 za Mestno občino Celje ni bilo tako investicijsko živahno kot leto pred tem. Še bolj bomo preudarni in varčni v naslednjem. Zavedati se je namreč treba, da se je treba odgovorno in zrelo ter sprejemati pametne odločitve za mesto in njegove prebivalce. Posledice naših dejanj namreč ne bodo vidne le jutri, temveč bodo sooblikovale dolgoročno prihodnost knežjega mesta.«

Župan je poudaril tudi, da je slabo, »če vso svojo prihodnost polagamo v roke nekoga drugega in za to nismo sami pripravljeni ničesar storiti. Bodimo zadovoljni s tem, kar imamo, saj nam gre mnogo bolje kot velikemu delu sveta. Lahko bomo zadovoljni, če bo ostalo vsaj tako, kot je. Najverjetneje se namreč obetajo še težji časi, še težja gospodarska situacija, še hujša recesija«.

Župan se je vsem zbranim zahvalil za delo, s katerim ustvarjajo prihodnost mesta, jim čestital ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter jim zaželel blagoslovljen božič, zdravo in srečno novo leto. »Uživajte življenje in preživite praznične dni s tistimi, ki delajo vaš svet lepši,« je še dodal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

A. T.