Župan Bojan Šrot predstavil delo MOC v letu 2014 in najpomembnejše investicije v letu 2015

12. 12. 2014 11:48

novinarska_moc_2014Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je na sredini novinarski konferenci predstavil ključne poudarke dela mestne občine v letu 2014, izpostavil pa je tudi najpomembnejše investicije in načrte za 2015, komentiral dve trenutno najbolj aktualni temi, rušitev Rakuschevega mlina in okoljsko poročilo onesnaženosti tal na področju Cinkarne Celje.

Med najpomembnejšimi investicijami leta,ki se izteka, je župan Šrot izpostavil prenovo starega mestnega jedra, izgradnjo vrtca na Hudinji, adaptacijo OŠ Ljubečna, s katero so pridobili prostore za štiri oddelke Vrtca Tončke Čečeve – enota Ljubečna, zaključeno drugo fazo prenove OŠ Lava, večnamenski objekt v Šmartnem v Rožni dolini in protipoplavne ukrepe.

Kot prioriteti za leto 2015 je izpostavil nujno ureditev Muzejskega trga in izgradnjo telovadnice pri I. Osnovni šoli, oboje pa je vezano na možnosti v proračunu MOC za leto 2015, ki ga strokovne službe intenzivno pripravljajo.

Župan je ob koncu pojasnil zaplete okrog Rakuschevega mlina in pri tem ostro zavrnil namigovanja in očitke, ki se pojavljajo v javnosti. Povzel je aktivnosti Mestne občine Celje za prodajo Rakuschevega mlina in prizadevanja, da bi objektu našli vsebino. Več let je bila stavba uvrščena v program prodaje, MOC jo je oglaševala tudi na različnih slovenskih in tujih spletnih portalih za prodajo nepremičnin. Tik pred požarom je interes do stavbe izkazala tuja zasebna fakulteta, naročen je bil idejni projekt za ureditev stanovanj. Župan je zanikal namigovanja, da naj bi na zemljišču Lidl zgradil logistični center.

cinkarna_rakusev_mlin

Mestna občina Celje obžaluje, da je Rakuschev mlin pogorel in da ga ni bilo mogoče ohraniti. Kot lastniki so bili dolžni upoštevati mnenja stroke, da je zgradba zaradi možnosti hipne porušitve nevarna za okolico, življenje in premoženje ljudi ter izpolniti zahteve iz odločbe gradbenega inšpektorja, ki nam je naložil rušitev. Se bo pa Mestna občina Celje v prihodnosti trudila najti rešitev za ohranitev spomina na Rakuschev mlin.

Čisto na koncu je župan pojasnil še stališče o trenutno “najbolj vroči” temi v Celju, Cinkarni Celje, o čemer smo na našem portalu pisali že pred dnevi. Na očitke, da se Mestna občina Celje že vrsto let spreneveda, ko gre za onesnaženost tal in zraka, je župan odgovoril, da to ne drži in da se na MOC dobro zavedajo bremen preteklosti. Vabljeni k ogledu prispevka, ki ga najdete na tej povezavi (klik!).

Pregled ključnih aktivnosti Mestne občine Celje v letošnjem letu si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

eH

Vir: MOC

polsi-darila1

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 4,540 seconds.