Celjski župan sprejel 58 najuspešnejših celjskih osnovnošolcev in učencev glasbene šole

13. 06. 2013 15:47

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je minulo sredo v veliki dvorani Narodnega doma sprejel 58 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev glasbene šole v Mestni občini Celje, so sporočili iz Mestne občine Celje. To so mladi, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja, raziskovalnih dejavnosti in športa dosegli izjemne uspehe ter si tako na široko odprli vrata v svet in obogatili življenje v Celju.

Župan je s priznanjem in knjigo Kolumbova hči nagradil 6 učencev I., II. in III. osnovne šole Celje, 6 učencev osnovnih šol Lava, Hudinja in Ljubečna ter Glasbene šole Celje, 5 učencev IV. osnovne šole Celje in Osnovne šole Frana Krajnca, 4 učence Osnovne šole Frana Roša, ter 2 učenca Osnovne šole Glazija.

Govor župana Bojana Šrota:

Sprejem za najuspešnejše učenke in učence je zagotovo eden najlepših dogodkov, ki jih pripravljamo na Mestni občini Celje. Vsako leto znova je lepo seči v roke mladim, ki so naš ponos, mladim, ki so vzorniki mnogim vrstnikom in so si s svojim trudom široko odprli vrata v svet. V veselje mi je, da vam lahko čestitam, ker ste prehodili pomemben del poti v svojem življenju – in to nadpovprečno uspešno. Danes ste zmagovalci. Pred vami so brezskrbne počitnice, ki ste si jih s pridnostjo, prizadevnostjo in trudom zaslužili. Pred vami je svetla prihodnost – polna novih izzivov, novih uspehov, zmag, včasih tudi porazov, ki pa jih boste, ambiciozni kot ste, znali premagovati in iti z dvignjeno glavo naprej.

Mnoge oči danes ponosno zrejo v vas. Od vseh najbolj ponosni so zagotovo vaši starši. Vedno bodo tisti, ki vas imajo najraje na svetu ter vam privoščijo in želijo le najboljše. Na vas so ponosni vaši učitelji in ravnatelji, vi ste tista motivacija in tisti zagon, zaradi katerih ima njihov poklic smisel. Bodite ponosni tudi sami nase, saj je to uspeh, ki si zasluži vse spoštovanje. Zelo mladi ste namreč dojeli, da se v življenju s trudom in pridnim delom da doseči marsikaj. Ni vam vseeno, kakšna bo vaša prihodnost. Že danes ste vzeli vajeti v svoje roke in prevzeli odgovornost za svoje življenje s tem, ko vlagate vase, v svoje znanje, v svoje nadaljnje šolanje in prihodnjo poklicno pot.

Iz majhnega zraste veliko, pravi pregovor, in to še kako drži. Pred vami so še večji izzivi, še pomembnejše naloge, velike odločitve in številne prelomnice. Verjamem, da boste na svojih poteh znali biti pogumni, drzni, radovedni, vedoželjni in prodorni. Sanjajte velike sanje in ne pustite, da bi vas kdo prepričal, da niso uresničljive. Ujemite jih, izpolnite si svoje želje, prestopajte meje, raziskujte, spoznavajte … Verjemite vase in v svoje sposobnosti!

Čestitam vam za zmago! Čestitam vam, ker ste sprejemali prave odločitve, si postavljali dovolj ambiciozne cilje in prave prioritete. Želim vam, da bi bili enako uspešni tudi v prihodnje in da vam entuziazma nikoli ne bi zmanjkalo.

Želim vam lepe zaslužene počitnice, polne majhnih mladostnih norosti in nepozabnih doživetij! Srečno pot! Ovinkov se ne bojte – tam se skrivajo najzanimivejše reči.

Program sprejema najuspešnejših vsako leto pripravi druga osnovna šola. Letos so program oblikovali učenci Osnovne šole Ljubečna.

Poslovili so se z mislijo Alberta Einsteina: Ne pozabite, da so čudovite stvari, ki se jih učite v šolah, delo mnogih generacij. Vse to znanje, ki vam je položeno v roke, je dediščina, ki jo spoštujte, jo bogatite in nekega dne zvesto prenesite na svoje otroke.”

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,779 seconds.