Župan z delegacijo obiskal partnersko nemško mesto Grevenbroich

28. 08. 2012 14:37

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, pooblaščenec župana mag. Marko Zidanšek in direktorica občinske uprave Tina Kramer so minuli teden obiskali nemško mesto Grevenbroich, kjer jih je sprejela županja Ursula Kwasny.

Pred letom dni je nova županja prvič obiskala Celje in že takrat je napovedala, da se želi z županom srečati tudi v domačem mestu.

Delegacijo iz Celja je županja sprejela v mestni hiši, ogledali so si mestno jedro Grevenbroicha, nov muzej, se srečali s podžupanom Edmundom Feusterjem in predstavniki tamkajšnjega Društva za partnerstvo Lotharjem Zimmermannom, Michaelom Peifferjem in Biserko Güldenberg, ki v društvu skrbi za sodelovanje s Celjem.

V času obiska so si ogledali tudi sosednje mesto Köln.

Obisk sta župan Bojan Šrot in županja Ursula Kwasny izkoristila za pogovor o načinih sodelovanja in konkretnih projektih medmestnega povezovanja v prihodnje. Oba sta z dosedanjim sodelovanjem zelo zadovoljna in si želita ohraniti dobre odnose.

Mestna občina Celje je leta 1986 z mestom Grevenbroich podpisala sporazum o partnerstvu in od takrat s tem nemškim mestom goji globoke prijateljske vezi, ki se odražajo na mnogih področjih.

Mesti intenzivno sodelujeta na področju športa (mladinski nogomet in rokomet), Rdečega križa in gasilstva.

Naša želja je, da bi sodelovanje razširili še na področje kulture in izmenjave otrok med šolami (v preteklosti so takšne izmenjave že bile).

Celjski mladinski center je partnersko občino Grevenbroich letos povabil k sodelovanju pri projektu Evropa za državljane, ki bi lahko mesti povezal na področju mladinske dejavnosti.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
192 queries in 0,913 seconds.