Zvone Štorman vrača udarec s tožbo proti KBM Leasingu in ostalim vpletenim

04. 01. 2014 16:28

hotel ŠtormanPotem, ko je prvi delovni dan novega leta KBM lizing zaradi neplačanih obveznosti lizingojemalca Zvoneta Antona Štormana zapečatil in prevzel njegov Hotel Štorman v Celju, je naslednji dan šempetrški gostinec proti KBM Leasingu zoper vpletene vložil tožbo.

Štorman je v izjavi za medije povedal, da je tožbo vložil zaradi motenja posesti, saj predstavniki KBM Leasinga ob vstopu v hotel niso imeli sodne odločbe o prevzemu in zaprtju hotela, v pogodbi o lizingu pa je po njegovih besedah natančno zapisano, kako je treba ravnati, če lizingojemalec ne izpolnjuje svojih obveznosti.

Njegovemu stališču sta v oddaji Odmevi pritrdila tudi ugledna pravnika dr. Rajko Pirnat in dr. Erik Kerševan, češ da bi za takšen ukrep KBM Leasing potreboval odločbo sodišča, ki pa je v tem primeru ni bilo.

Za Radio Slovenija je Štorman sicer finančne težave priznal: “Imam 100 zaposlenih in dejstvo je, da zamujam s plačami, dolžan sem tudi državi,” je povedal gostinec, ki ima že 245 dni ima blokirane vse račune.

KBM Leasing naj bi sicer hotel Štorman za 1.5 milijona evrov  prodal novemu družbi Administrator, za katero pa naj bi stal znani celjski nepremičninski mogotec Aleksander Jančar, ki prek družbe Eurotas med drugim upravlja tudi celjski hotel Evropa.

Zvone Štorman pravi, da se je s prodajo očitno nekomu zelo mudilo, saj naj bi hotel uradni cenilec ocenil na 4,3 milijona evrov, pa ga je Štorman skušal prodati sam oziroma s pomočjo javne agencije Spirit.

Zgodba se bo od sedaj naprej odvijala na sodišču, njeno nadaljevanje pa bomo spremljali tudi na Celje.info

Štormanovi lokali na Vranskem, v Parižljah, Šmarju pri Jelšah in Šempetru obratujejo nemoteno obratujejo naprej.

(foto: dezelaceljska.si)

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 3,287 seconds.