Mednarodni obrtni sejem MOS 2019 – kaj se je splačalo videti (foto, video)


Od 10. do 15. septembra na Celjskem sejmu poteka 52. MOS (mednarodni obrtni sejem). Kaj lahko tam najdete in kdaj se napotiti tja, izveste spodaj.

Letošnji MOS je razdeljen na pet manjših sejmov glede na tematiko razstave. Sejem spremlja bogata gostinska ponudba, tako da nikomur ni potrebno ostati lačen ali žejen. Najdete ga lahko na Celjskem sejmu, Dečkova cesta 1.

52_mos_00
Pestra ponudba na 52. MOSu. Foto: DejC

Kdaj na 52. MOS in kakšen je letošnji obisk?

Že v prvih dveh dneh, so zabeležili porast obiska, kot nam je zaupal mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma. Povedal je tudi, da največ obiskovalcev tradicionalno pričakujejo v soboto in nedeljo. Torej, če imate možnost in željo izogniti se gneči, imate čas. Obisk se poveča v popoldanskih urah, sicer pa sejem svoja vrata vsak dan odpre ob 9h in zapre ob 19h. V nedeljo, na zadnji dan sejma, bo 52. MOS dokončno zaprl svoja vrata ob 18. uri.

Celoten pogovor z mag. Otorepcem si poglejte v videoprispevku spodaj.

Kaj je MOS?

MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več kot 800 neposrednih in 1400 zastopanih razstavljavcev ter več kot 100 000 obiskovalcev. Razdeljena je na 5 področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2B in MOS Plus. MOS spremljajo tudi predavanja, dogodki in delavnice iz posameznih področij, kjer lahko dobite številne koristne informacije v zvezi z gradnjo doma ali izveste kako ustanoviti podjetje. Sejem ima tradicionalno tudi državo partnerico, kar dodatno olajša vzpostavitev gospodarskih vezi med državama. Letos je to Črna gora.

Sejemska priznanja Mestnega sveta Mestne občine Celje

52_mos_naslovna
Klik za povečavo načrta sejma

Podžupanja Mestne občine Celje, Breda Arnšek, je danes, 2. dan MOSa, podelila tri sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov. Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje, je izbrala:

– podjetje Soven d. o. o. za izdelek »100 % naravno ležišče iz slovenskih BIO materialov«,

– podjetje Savne Cafuta Ptuj za izdelek »zunanja troizmenska savna z notranjo krmilno enoto« in

– samostojno podjetnico Vero Mrak za »izdelek iz sivke«.

Posebno sejemsko priznanje za izdelek »ročno kvačkana nakupovalna torba« je prejela samostojna podjetnica Nataša Širić.

Kaj so povedali obiskovalci?

Obiskovalec Igor iz Trbovelj nam je povedal, da se mu zdi letošnji sejem še večji od lanskega, zanima pa ga predvsem MOS Turizem. Nataša iz Celja pa je povedala, da na MOS z družino pride vsako leto vsaj en dan, če ne drugega, pa kaj dobrega pojedo.

mag. Robert Otorepec:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski