Celjski MOS letos odpovedan

17. 07. 2020 09:17

Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije, 53. MOS, so bili letos zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami primorani dokončno odpovedati.

S Celjskega sejma so sporočili, da sejem odpovedujejo z zavedanjem, da je v dani situaciji to edina smiselna odločitev.

MOS je 52. let zapored predstavljal osrednjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije. Številna slovenska in tuja podjetja so si z razstavljanjem na MOS-u zagotavljala veliko večino letnega prometa in širila poslovne kontakte. Organizatorji so vsako leto znova zagotavljali popolno podporo in vrhunsko izvedbo sejma. Celotna ekipa je delovala v skladu s trdnimi vrednotami in vizijo, ki je več kot 50 let ustvarjala nepozabne sejemske dogodke.

“Ne glede na neizbežno odpoved 53. MOS-a pa verjamemo, da že prihodnje leto predstavlja nov začetek. V mislih že namreč načrtujemo popolno izvedbo MOS-a in drugih sejemskih dogodkov v letu 2021, za katere smo prepričani, da bodo lahko ponovno zaživeli v vsej svoji mogočnosti.

Leto 2020 si bomo za vedno zapomnili kot leto vseobsežnih pretresov, ki so se prikradli v vsako poro ne le slovenske, temveč tudi svetovne javnosti. Po najboljših močeh smo naše delovanje ohranjali nespremenjeno do zadnjega, a trenutna epidemiološka slika enostavno ne dopušča, da 53. MOS izvedemo v skladu z najboljšim izplenom za vse – razstavljavce, obiskovalce in vse ostale akterje, ki sodelujejo pri organizaciji MOS-a. Vsem namreč želimo nuditi optimalne pogoje, kar pa trenutno žal ni izvedljivo. V prvi vrsti smo odločitev sprejeli zaradi zagotavljanja zdravstvene varnosti, pa tudi zaradi želje, da MOS ohrani kakovostno identiteto, ki omogoča razstavljavcem uspešno promocijo širši javnosti.

Trdno verjamemo, da se bo situacija kmalu umirila in takrat bomo na Celjskem sejmu brezpogojno pripravljeni, da našim zvestim razstavljavcem in obiskovalcem ponovno izrečemo iskren pozdrav dobrodošlice,” so v sporočilu za javnost zapisali na Celjskem sejmu.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,456 seconds.