Aero išče podporo bank, Thermana d.d. v prisilno poravnavo

25. 07. 2014 08:58

eu sodiscePrihodnost celjskega Aera, ki se pogaja z bankami za finančno sanacijo družbe, naj bi bila znana v prihodnjem tednu, poroča Delo. Načrt finančnega prestrukturiranja podjetja namreč predvideva tudi konverzijo terjatev petih domačih bank v lastništvo družbe, torej vstop bank v lastništvo Aera.

Prihodnji teden naj bi se torej vedelo, ali se bodo banke z načrtom finančnega prestrukturiranja strinjale. Od tega bo tudi odvisna prihodnost celjskega proizvajalca samolepilnih izdelkov.

Iz družbe Thermana Laško so že v torek sporočili, da so prejela potrjeno revizijsko mnenje na letno poročilo, ki zajema tudi popravke sredstev in posledično zaradi slabitev nakazuje kapitalsko neustreznost družbe. Med drugim so sporočili, da je slabitev sredstev posledica investicijskega cikla iz leta 2008. Obseg potrebnih slabitev presega zakonsko predpisane norme, tako bo družba zaradi kapitala primorana začeti postopek prisilne poravnave in razdolžitev družbe.

Sicer v družbi v zadnjem letu beležijo pozitivne poslovne trende in tako ocenjujejo, da bodo potrebno sanacijo preteklih bremen lahko realizirali brez obremenjevanja dobaviteljev in zaposlenih. V samem postopku predvidevajo celotno poplačilo odprtih obveznosti, zaradi stabilnega poslovanja pa prav tako ne potrebujejo sredstev v obliki državne pomoči. Redno plačujejo tudi vse davčne obveznosti.

Prisilna poravnava naj bi tako v družbi Thermana, d. d. izboljšala kapitalsko strukturo družbe, verjamejo, da bo na dolgi rok privabilo strateškega partnerja in zagotovilo odgovorno upravljanje.

Vir: Delo in Thermana d.d.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,174 seconds.