Upravna stavba Aera po štirih letih uspešno prodana

15. 03. 2022 08:41

Upravna stavba nekoč bleščečega celjskega podjetja Aero d.d., ki je šlo v stečaj leta 2015, je bila vendarle uspešno prodana. Na tretji javni dražbi jo je kupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Na tretji javni dražbi upravne stavbe celjskega podjetja Aero je stečajna upraviteljica Alenka Gril vendarle uspela prodati upravno stavbo Aera s pripadajočo opremo na Ipavčevi ulici v Celju. Po izklicni ceni 966.000 evrov jo je kupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). DUBT je bil sicer tudi edini dražitelj na dražbi in je postal lastnik upravne zgradba s kotlovnico in pripadajočimi nepremičninami na Ipavčevi ulici 32, ter vso opremo (pohištvo, umetnine, računalniška oprema v upravni stavbi, trafo postaja z opremo energetike,…).

Prva dražba stavbe celjskega podjetja Aero d.d. sega v leto 2018, ko se je stavba prodajala po izklicni ceni 1,4 mio evrov. Takrat so dražbo izvedli v dveh sklopih. V prvem sklopu so se prodajali skladiščni prostori propadle tovarne z upravno stavbo, parkirišča, zelenica ter premičnine znotraj stavbe (umetnine, oprema, računalniki,…). V drugem sklopu pa sta se prodajali še dve skladišči nevarnih odpadkov in kotlovnica s pripadajočo trafo postajo in opremo.Dražba ni bila uspešna.

Nekoč bleščeče celjsko podjetje Aero je sicer s svojim delovanjem kot podružnica, pričelo že v letu 1929. Kot samostojno podjetje pod imenom, ki ga poznamo še danes, pa je bilo ustanovljeno leta 1946. Aero je v letih svojega delovanja sodelovalo z mnogimi priznanimi podjetji iz Slovenije, Balkana in sveta. V stečaj je podjetje šlo leta 2015.

B.S.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,160 seconds.