Bogat sejemski vikend na celjskem sejmišču: flora poroka altermed 2018 (foto, video). Kaj o ponudbi pravijo obiskovalci


Ta konec tedna je na Celjskem sejmu vse v znamenju praznovanja pomladi, ki je v knežje mesto pripeljala izjemen sejemski vikend. Celjsko sejmišče je v dveh dneh zaživelo ob utripu več sejmov in festivalov, saj potekajo 23. sejem Flora, 17. sejem Poroka, 14. sejem Altermed, 41. ApiSlovenija, 3. festival hrane in pijače Kulinart ter 3. Festival kave Slovenija.

Ogledali smo si sejem, hkrati pa nas je zanimalo tudi mnenje obiskovalcev o ponudbi. In ti imeli nekaj pripomb.

V okviru vseh dogodkov se je na sejmišču predstavilo skoraj 500 razstavljavcev iz Slovenije in tujine, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi razstavo tekmovalnih izdelkov mladih aranžerjev, cvetličarjev in vrtnarjev.

Sejemski vikend minil v znamenju pestre ponudbe in zanimivih predavanj

Največ zanimanja je pritegnil sejem Flora, kjer so se obiskovalci lahko sprehodili skozi bogato izbiro semen, sadik, zelišč, sadnega in okrasnega drevje itd. Ob tem pa niso le nakupovali, saj so imeli na voljo tudi zanimiva predavanja, delavnice in svetovanja za strokovno javnost ter ljubitelje. Pravo pašo za oči pa so predstavljale razstave tekmovalnih izdelkov mladih cvetličarjev, vrtnarjev in aranžerjev, ki tekmujejo že danes. Tema tekmovanja mladih vrtnarjev je Velikonočni vrt, ki tudi v knežje mesto prinaša pomlad.

Domačin in kvalitetnih izdelkov za pokušino ni manjkalo.
Kvalitetnih in zdravih izdelkov za pokušino ni manjkalo.

Sejem Poroka je vsem ljubiteljem tega romantičnega dogodka predstavil vrhunske kreacije na modni pisti, sejemske ugodnosti, aktualne poročne trende in ideje ter nasvete za popoln poročni dan. Celjski sejem je za letos pripravil še dodatno presenečenje, saj so lahko bodoči mladoporočenci sejem obiskali brezplačno. Ob obisku pa so lahko uživali tudi ob antazijski modni reviji poročnih oblek v izvedbi Glammodels.

Veliko zanimanja je požel tudi sejem Altermed, kjer je potekalo skoraj 100 predavanj in predstavitev najboljših mojstrov zdravega življenja. Na svoj račun so prišli vsi, ki se želijo seznaniti z novimi zdravilnimi tehnikami, zdravim kuhanjem in super hrano za svoje dobro počutje in vitalnost. Veliko poudarka je bilo predvsem na zdravi prehrani, obiskovalci pa so lahko veliko izvedeli predvsem o zdravilnih učinkih konoplje, energetski samopomoči in zdravih receptih.

Iztok Goleš z magnezijevim oljem.
Iztok Goleš z magnezijevim oljem. Za naročilo pišite [email protected]
Primer za zdravje koristnega produkta: skrbno filtrirano magnezijevo olje

Eden takšnih primerov, ki nam je padel v oči, je magnezijevo olje Magnesium Power, ki je daleč najbolj učinkovit način za dvig ravni magnezija v telesu. Gre za trikrat filtrirano olje, zaradi česar se hitreje vpija, ni tako mastno in je prijetno za uporabo. Je povsem naravno in bistveno bolj učinkovito od magnezijevih tablet.

Kot pravi ponudnik olja, Iztok Goleš, Magnesium Power lahko pomaga na različne načine, saj odpravlja mišične krče in bolečine, migrene, nespečnost … Prav tako pa znižuje visok krvni tlak, tesnobo in napade panike, krepi zdravje srca in ožilja, ohranja zdrave kosti in zobe ter pomaga blažiti simptome v času menstruacije. Več na www.mocmagnezija.si.

41. ApiSlovenija, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS), ima letos državo partnerico Madžarsko, ki se je tudi samostojno predstavila. Sejem je postregel s predstavitvijo dobrih čebelarskih praks in ekološkega čebelarstva ter širok izbor čebelarske opreme, medu in izdelkov iz medu. Predstavili so se inovatorji in slovenske občine s področja apiturizma, apiterapije in drugih aktivnosti s področja čebelarstva.

Tradicionalno spomladansko sejemsko dogajanje pa sta letos popestrila še 3. festival kave ter 3. festival hrane in pijače KulinArt, kjer so se obiskovalci lahko okrepčali in uživali ob odlični kavi ali kozarčku rujnega. Na festivalu KulinArt so se  predstavili ponudniki lokalno pridelanih in domačih izdelkov, vinarji, pivovarji in kmetije iz vseh delov Slovenije. Na osrednjem dogodku na področju kave v Sloveniji pa so na svoj račun prišli mojstri in ljubitelji tega napitka, ki so si lahko iz prve roke ogledali tudi praženje kave.

Obiskovalci pogrešali več lokalnih ponudnikov
Vtise s pestrega sejemskega vikenda so z nami delili tudi obiskovalci celjskega sejmišča.
Vtise s pestrega sejemskega vikenda so z nami delili tudi obiskovalci celjskega sejmišča.

Celjski sejem je tako skozi ves konec tedna pokal po šivih in obiskovalce razvajal s pestro paleto raznovrstnih ponudb. Ob tem pa niso bili vsi navdušeni, saj so številni pogrešali več lokalnih ponudnikov.

Kot je za nad povedala Marija“Razočarana sem. Tukaj sem vsako leto, vendar pa je ponudba slabša. Ne vem, kaj se dogaja in zakaj ljudi, ki bi resnično morali biti tu, ni. Velike institucije so to, manjših ponudnikov z domačimi semenimi pa ni.”

Obsežnejšo ponudbo je pogrešal tudi Andrej, ki je povedal: “Flora zagotavlja le rastlinjake, nekaj sadik in absolutno premalo semen. Med ponudbo pogrešam predvsem literaturo, ki je bila vsako leto naprodaj, na ApiMedu pa prevladujejo sodovi in ostali produkti za proizvodnjo, ni pa toliko izbire za končne potrošnike. Letos sta zraven še dva sejma, vendar se mi zdi izbira manjša.”

Kritičen je bil tudi Denis, ki je pogrešal predvsem lokalne ponudnike: “Predvsem se kaže industrializacija, vse se akumulira h kapitalu, ne pa k domačim izvajalce.” Več navdušenja pa je pokazala Nada, ki je prav tako primarno obiskala sejem Flora, vendar pa je njeno pozornost ukradel sejem Altermed. “Če hočeš, se lahko zares veliko naučiš o zdravi prehrani in o tem, kako paziti na svoje telo. Zelo mi je všeč, da pri tem sodelujejo tudi šole in da lahko vsak najde nekaj zase, če želi spremeniti svoj način življenja na bolje. Tudi dobrote, ki sem jih poskusila, so bile res dobre,” je zaključila.

Kritikam navkljub je sejemsko dogajanje pritegnilo veliko število ljudi, pa ne le iz Slovenije, marveč tudi iz tujine. V spodnjem video posnetku si lahko ogledate, kako je bilo na celjskem sejmišču v soboto.

Vabimo vas tudi k ogledu fotogalerije, v kateri smo ujeli nekaj utrinkov s sejemskega vikenda.