Braslovče: v novi trgovini Jager službo dobilo 15 domačinov


Odprtje_Jagra_Braslovče
Otvoritev trgovine v Braslovčah
Foto: Občina Braslovče

Pred tremi leti se je županu Branimirju Strojanšku začela uresničevati želja, da bi v občino pripeljal večjega trgovca. Občina se, zaradi strateške lege ob avtocesti, nenehno širi in dejstvo je, da je treba slediti potrebam ljudi, ki jih želiš privabiti/obdržati v občini.

Kot nam je pojasnil Strojanšek, je imelo podjetje Jagros posluh za skupno naložbo večnamenskega objekta.

Tako danes utečeno poslujejo supermarket, tekstilna trgovina in kavarna. Do maja naj bi podjetje dokončalo 6 mansardnih stanovanj, do konca leta pa naj bi občina uredila še prepotrebna kulturni dom in knjižnico.

V Braslovčah nova stanovanja in garažna hiša

Stanovanja so v lasti podjetja, a to ni bilo dosegljivo za komentar, zato lahko le ugibamo, kdaj bodo naprodaj. Občina bo poskusila tudi tu primakniti svojo skodelico in dobiti kakšno neprofitno stanovanje.

Kdor je kadarkoli zapeljal v trg in poskusil tam parkirati ob kakšnem malo večjem dogodku, se strinja, da bo zelo prav prišla tudi garažna hiša, ki je brezplačna.

Nove službe za domačine!

Izgradnja trgovskega centra v Braslovčah je pravzaprav zelo dober prikaz vzajemnega javno-zasebnega sodelovanja. Od projekta so imeli že na prvo žogo vsi korist.

Podjetje je ob odprtju tamkajšnji osnovni šoli podarilo tisoč evrov. V supermarketu je službo dobilo 15 domačinov, kar tudi ni od muh. Še bolj zgovoren pa je podatek, da je bila prodaja v prvih 14 dneh bistveno višja od predvidevanj.

Družina Jager ena najbogatejših v državi

Franc_JagerZ veliko truda in delom od jutra do večera je Franc Jager po 25 letih letos pristal na 17. mestu najbogatejših Slovencev.

Poleg Braslovške ima še 30 trgovin po državi. Skupaj naj bi bile vredne približno 35 milijonov evrov. V njih je zaposlenih 400 ljudi in še dodatnih 100 študentov.

O imperiju Franca Jagra podrobneje pišemo tudi v članku 10 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2013.

T: ur,  foto: Občina Braslovče

plesni_tecaj_po_izbiri