Celjski sejem med prvimi v Sloveniji prejel znak CO2 Neutral

17. 01. 2018 08:37

logo-za-splet-co2-neutral-1-431x450Celjski sejem je postalo eno izmed prvih podjetij v Sloveniji, ki je prejelo pravico uporabe znaka CO2 neutral, ki izkazuje, da podjetje dejavno in efektivno zmanjšuje svoj ogljični odtis.

S tem so v Celjskem sejmu dobili potrditev za njihovo zeleno usmerjenost oz. zavezanost k trajnostnemu razvoju z zmanjševanjem vpliva na okolje.

Podjetje Celjski sejem je na podlagi izračuna in verifikacije ogljičnega odtisa pristopilo k izravnavi svojega ogljičnega odtisa in med prvimi podjetji v Sloveniji pridobili potrdilo o doseganju ogljične nevtralnosti oz. pravico do uporabe znamke CO2 neutral.

Po tem, ko so v Celjskem sejmu med prvimi v Sloveniji na svoje strehe že leta 2008 namestili sončno elektrarno, so si v celotnem investicijskem obdobju posodobitve sejemske infrastrukture in kongresnega dela prizadevali dosegati najvišje standarde ob upoštevanju vseh smernic energetske učinkovitosti stavb. Energetsko učinkovita razsvetljava, novi sistemi ogrevanja in hlajenja s toplotnimi črpalkami, hitra polnilnica za električna vozila so le del ukrepov, ki so jih uvedli na sejmišču.

Poraba električne energije, ogrevanje, hlajenje, logistika ali potovanje prispevajo k ogljičnemu odtisu tako posameznika kot tudi pravne osebe. Ogljični odtis je količina neposrednega ali posrednega izpusta CO2 in drugih toplogrednih plinov v naše ozračje.

Z uporabo znamke CO2 neutral Celjski sejem sporoča svojo aktivno skrb za učinkovito rabo energije, manj izpustov emisij in s tem odgovornost za prihodnost našega planeta.

bumfest-zalec-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,588 seconds.